foto: AP/Scanpix
"Peskovs varētu būt labs komiķis," pasmejas Podoļaks par Kremļa runas vīra apgalvojumiem, ka Ukraina esot "gandrīz demilitarizēta"
"Demilitarizētie" ukraiņu karavīri ar vācu "Leopard" tanku.
Pasaulē
2023. gada 19. jūnijs, 09:56

"Peskovs varētu būt labs komiķis," pasmejas Podoļaks par Kremļa runas vīra apgalvojumiem, ka Ukraina esot "gandrīz demilitarizēta"

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta birojs reaģējis uz Kremļa preses sekretāra Peskova teikto par to, ka Krievija faktiski esot panākusi Ukrainas "demilitarizāciju".

“Ukraina bija stipri militarizēta “speciālās militārās opeārcijas” sākumā. Un, kā vakar teica Putins, viens no uzdevumiem bija Ukrainas “demilitarizācija”. Patiesībā šis uzdevums lielā mērā ir izpildīts,” sacīja Peskovs. Viņš skaidroja, ka šobrīd Ukraina aizvien mazāk izmanto savus ieročus, un arvien vairāk paļaujas uz ieroču sistēmām, ko tai piegādā Rietumu valstis.

Prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks norādīja, ka viņi vērtē Peskovu kā personu, kas pauž ar reālo pasauli pilnīgi nesaskaņotus teikumus. "Visu, ko saka Peskovs, ir jāuztver kā zīme, ka veikt jebkādas sarunas ar šādām personām ir bezjēdzīgi. Viņi absolūti nereāli uztver notiekošos procesus," pavēstīja Podoļaks.

Vienlaikus viņš norādīja, ka nevar precīzi pateikt, ko tieši Krievija un Peskovs tieši saprot ar "demilitarizāciju", taču norādīja, ka "iespējams, viņi domāja veco padomju ieroču iznīcināšanu, ar kuru apkalpošanu Krievija pelnīja ļoti daudz naudas. Un viņi vienkārši gribēja zaudēt šo tirgu," uzsvēra Podoljaks.

Prezidenta biroja padomnieks uzskata, ka Ukraina ir veikusi fenomenālu savas armijas pārbruņošanos, kas miera laikā laikā prasītu vairāk nekā 10 gadus. "Es domāju, ka mēs pabeigsim pilnīgu pārbruņošanos kara apstākļos. Mums nebūs vajadzīgs padomju standarts," viņš piebilda.

Podoļaks norādīja, ka Peskovu, Lukašenko vai Medvedevu var klausīties stendapa izrādē, jo politiskajos jautājumos viņi tikai demonstrē komisku attieksmi un izpratni.

Kā zināms, Krievijas prezidents Putins, uzsākot karu Ukrainā, pavēstīja, ka Krievija vēlas "demilitarizēt un denacificēt" Ukrainu.