foto: VIA REUTERS
Peskovs: Ukrainas "demilitarizācija" lielā mērā ir izpildīta"
Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2023. gada 18. jūnijs, 00:22

Peskovs: Ukrainas "demilitarizācija" lielā mērā ir izpildīta"

Jauns.lv

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs intervijā "RT Arabic" paziņojis, ka Ukrainas "demilitarizācijas" uzdevums "lielā mērā ir izpildīts".

“Ukraina bija stipri militarizēta “speciālās militārās opeārcijas” sākumā. Un, kā vakar teica Putins, viens no uzdevumiem bija Ukrainas “demilitarizācija”. Patiesībā šis uzdevums lielā mērā ir izpildīts,” sacīja Peskovs.

Viņš skaidroja, ka šobrīd Ukraina aizvien mazāk izmanto savus ieročus, un arvien vairāk paļaujas uz ieroču sistēmām, ko tai piegādā Rietumu valstis.

Peskovs arī piebilda, ka tagad Rietumvalstis "arvien vairāk iesaistās konfliktā", tā nostājoties Ukrainas pusē. “Tas noved pie tā, ka konflikts ievelkas. Tas noved pie tā, ka situācija Eiropā kļūst saspringtāka un neparedzamāka. Tas uzliek Krievijai pienākumu veikt izlēmīgākus pasākumus, lai nodrošinātu drošību.

2023. gada maijā Dmitrijs Peskovs sacīja, ka mērķi, ko Krievija sev izvirzīja, uzsākot “speciālo militāro operāciju” vairāk nekā gadu ilgušā kara laikā ir “daļēji sasniegti”.