TV zvaigzne Džeremijs Klārksons gaužas par dzīvi Lielbritānijā - trūkties dabū arī latviešu medmāsas
Klārksons savā slejā runā arī par medmāsām no Latvijas. (Foto: PA Wire/PA Images)
Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 18:38

TV zvaigzne Džeremijs Klārksons gaužas par dzīvi Lielbritānijā - trūkties dabū arī latviešu medmāsas

Jauns.lv

Mega populāro TV šovu "Top Gear", "Grand Tour" un "Clarkson's Farm" zvaigzne, pēc profesijas būdams žurnālists, nereti publiski izsakās par aktualitātēm. Nu Klārksons pamatīgi nokritizējis dzīvi Lielbritānijā, kur viņaprāt "nekas nedarbojas tā, kā vajadzētu".

Savā nesenākajā "The Sunday Times" slejā Klārksons pievērsās ekonomiskajām un politiskajām norisēm Lielbritānijā.

Klārksons nopēla valsti, sakot, ka tajā vairs "nekas nedarbojas". Galvenokārt viņa kritika tika vērsta pret valsts Nacionālo veselības dienestu (NHS) un policiju.

"Ar medmāsu runāt var tikai tad, ja pārvaldi latviešu valodu!"

Runājot par veselības aprūpes jomas aktualitātēm, Klārksonu neapmierina, ka pacienti maksā arvien lielākas summas vai gaida arvien garākās rindās, lai tiktu saņemtu mediķu-speciālistu palīdzību,  vēsta "Express".

62 gadus vecais TV šovu vadītājs sacīja: “Man žēl, ka izklausos tik nomācoši, taču nekas šajā valstī nedarbojas. Pat Bigbens ir salauzts."

Viņš turpināja savā "The Sun" publicētajā slejā, sakot: “NHS ir lielisks dienests, ja vēlaties, lai jūs uzrunā ar pareizo vietniekvārdu [nievājoša replika par mūsdienās LGBTIQA+ kopienai aktuālu komunikācijas stilu], taču nevar nepamanīt, ka tas ir diezgan bezjēdzīgs, ja jums ir nepieciešams ārsts. Un runāt ar medmāsu vispār var tikai tad, ja pārvaldi latviešu valodu."

"Policija? Nevajag nemaz sākt. Ja jūs sadurs, viņi būs ieinteresēti tikai tajā vai tas noticis sabiedriskā transportal joslā," nešpetns ir Klārksons, jokojot, ka likumsargiem nu interesējot vien pilsētu satiksmes jautājumi.

Vēl pērn Klārksons savā "The Sunday Times" slejā rakstīja: “Daudzi cilvēki tagad saka, ka mums vajadzētu atbrīvot valsti no monarhijas, jo šī senā institūcija vairs nav aktuāla. Es cienu šo viedokli, un es ceru, ka viņi respektē manu viedokli, kad es ierosinu, ka valsts institūcija, kurai ir jāpazūd, ir NHS."

Klārksona pārdomas pietiekami bieži izpelnās nosodījumu un pārtop skandālos.

Tā tas bija, piemēram, ar viņa izteikumiem par Meganu Mārklu, kuros viņš runājis par visnotaļ agresīvām izpausmēm pret britu karaliskajā ģimenē reiz uzņemto ASV aktrisi.

Savu izteikumu dēļ Klārksons panāca, ka "Amazon" pārskata sadarbību ar viņu, kas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā, iespējams, redzēsim pēdējās sērijas un sezonas britu TV personības vadītajiem raidījumiem.

Klārksona izteikumus par latviešu medmāsām pārpublicējuši arī atsevišķi Kremļa propagandas resursi, norādot uz to, ka "nu ir atklāts, uz kurieni aizceļo Latvijā vāji apmaksātie medicīnas speciālisti".