foto: ZUMAPRESS.com
Zelenskis Hirosimā ticies ar Indijas premjerministru
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Pasaulē
2023. gada 20. maijs, 15:11

Zelenskis Hirosimā ticies ar Indijas premjerministru

Jauns.lv/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien Hirosimā pirmo reizi kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā sākuma tikās ar Indijas premjerministru Narendru Modi, kurš izvairījies kritizēt Maskavu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abu valstu līderi tikās Japānā, kur notiek G7 valstu līderu samits. Sākotnēji Zelenskim bija paredzēta videouzruna, tomēr Ukrainas prezidents Japānā ieradies personīgi, lai tiktos ar vairāku valstu līderiem arī divpusējās sarunās.

Modi biroja oficiālajā tvitera kontā sestdien publicēta fotogrāfijas, kurā Indijas premjerministrs redzams sarokojamies ar Zelenski, kā arī abu valstu delegāciju sarunas.

Pirms tam Ukrainas līderim bija sarunas ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni un Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku, kurus Zelenskis šomēnes jau satika, kad vizītē apmeklēja vairākas Eiropas valstis.

Zelenskis tviterī sestdien rakstīja, ka Japānā viņu gaida svarīgas tikšanās ar Ukrainas partneriem un draugiem. "Drošība un pastiprināta sadarbība mūsu uzvarai. Šodien pietuvosimies mieram," viņš pauda.

Hirosimā paredzēta arī Zelenska un ASV prezidenta Džo Baidena divpusējā tikšanās.

G7 samita pirmajā dienā piektdien Baidens citu valstu līderiem apliecināja ASV gatavību apmācīt ukraiņu pilotus darbā ar iznīcinātājiem F-16 un atbalstīt moderno iznīcinātāju piegādes Ukrainai.

Pirms došanās uz Japānu Saūda Arābijas karalis Salmans bija uzaicinājis Zelenski kā goda viesi uz ikgadējo Arābu Līgas samitu.

Tikšanās ar arābu valstu līderiem un Indijas premjerministru apliecina Ukrainas apņēmību iegūt atbalstu arī no valstīm, kuras līdz šim bijušas atturīgas Krievijas nosodīšanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās