foto: AFP/Scanpix
Liverpūlē ar pasaulē lielāko sadziedāšanās pasākumu paudīs solidaritāti Ukrainai
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 8. maijs, 13:49

Liverpūlē ar pasaulē lielāko sadziedāšanās pasākumu paudīs solidaritāti Ukrainai

Jauns.lv

13. maijā Liverpūlē plānots rīkot pasaulē lielāko dziedāšanas pasākumu, lai paustu solidaritāti ar Ukrainu Eirovīzijas dziesmu konkursa laikā.

Kamēr Liverpūle gatavojas rīkot 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursu Ukrainas vārdā, pilsēta gatavojas arī grandiozam muzikālam uzvedumam, lai paustu solidaritāti ar kara plosīto valsti. 

Kampaņas #HelpUkraineSong mērķis ir apvienot cilvēkus caur mūziku, aicinot korus, mūziķus un sabiedrību izpildīt un augšupielādēt savu The Beatles klasiskā hita "With A Little Help From My Friends" versiju.

13. maijā pusdienlaikā Liverpūles muzejā notiks "flash mob" zibakcija, kurā vienlaicīgi piedalīsies tādi ikoniski Apvienotās Karalistes apskates objekti kā Londonas acs, Blekpūlas tornis un Vorvikas pils, kā arī citas vietas visā pasaulē.

Iniciatīva arī aicina indivīdus, vokālistus un korus no visām pasaules malām parādīt savu dziesmas izpildījumu sociālajos tīklos.

Valerijai Boundsai, kura ir Liverpūlē bāzētas radošās aģentūras līdzdibinātāja un vadītāja, šī ideja radās pagājušajā gadā, atrodoties Londonā.

Ukrainas pārstāvju "Kalush Orchestra" uzstāšanās ar dziesmu "Stefania" un uzvara Eirovīzijā 2022

gallery icon

Boundsa ir liela Eirovīzijas fane un Sarkanā Krusta brīvprātīgā, kā arī cilvēks, kurš ir strādājis ar Ukrainas bēgļiem, tāpēc saskatīja iespēju apvienot mūzikas un labdarības pasauli. 

"Paši ukraiņi man tieši stāstīja, ka mūzika un dziedāšana ir neatņemama viņu kultūras sastāvdaļa, tāpēc šis ir lielisks veids, kā paust atbalstu," viņa teica.

Kampaņa #HelpUkraineSong ir saņēmusi atbalstu no vairākiem partneriem, tostarp no prezidenta Zelenska vadītās līdzekļu vākšanas platformas "United 24", bērnu labdarības organizācijas "War Child" un Ukrainas Kultūras ministrijas.

Visi #HelpUkraineSong iegūtie līdzekļi tiks ziedoti "War Child", vienīgajai specializētajai labdarības organizācijai, kas palīdz bērniem, kuri cietuši karā.

Projekta mērķis ir atkārtot Apvienotās Karalistes NHS klavieru kampaņas garu pandēmijas laikā, apvienojot cilvēkus visā pasaulē ar mūzikas spēku.