foto: Instagram
Propagandists Krasovskis, kurš aicināja dedzināt Ukrainas bērnus, attaisnojis ukraiņu karagūstekņa sodīšanu ar nāvi
Krievijas propagandists Antons Krasovskis.
Pasaulē
2023. gada 13. aprīlis, 19:04

Propagandists Krasovskis, kurš aicināja dedzināt Ukrainas bērnus, attaisnojis ukraiņu karagūstekņa sodīšanu ar nāvi

Jauns.lv

Odiozais Krievijas propagandists Antons Krasovskis attaisnojis Ukrainas karavīra nogalināšanu. Žurnālists, kurš iepriekš aicināja dedzināt Ukrainas bērnus, paziņoja, ka Krievijai "jāuzvar par katru cenu".

Ar agresīviem un kanibāliskiem izteikumiem bēdīgi slavenais Antons Krasovskis kārtējo reizi attaisnojis Krievijas noziegumu. Viņš paziņoja, ka nenosoda Krievijas karavīrus, kuri nogriezuši galvu ukraiņu karagūsteknim.

"Mums rāda vecu video, no kura mums jāatkratās ar saucienu "tie neesam mēs, mēs neesam tādi". Bet mēs tiešām tādi neesam - karš ir tāds. Karš pārvērš nežēlību rutīnā. Nav kara bez nežēlības, tam nav robežu. Vai es nosodu mūsu puišus? Nē, un nekad nenosodīšu," sacīja Krasovskis.

Tāpat viņš aicināja Krievijas iedzīvotājus atbalstīt krievu karavīrus, kuri veic daudzos noziegumus pret Ukrainu. "Mums ir jāuzvar, jāuzvar par katru cenu, lai izdzīvotu un saglabātos. Tāpēc es pašā briesmīgākajā, pašā pēdējā tiesā būšu kopā ar mūsu karavīru. Tad lai mums tagad nav ne bail no mūsu cīnītāja, ne kauns viņa priekšā. Citādi mēs neuzvarēsim. Atbalstiet katru mūsu cīnītāju, lai viņš nejustos vainīgs. Viņš ne pie kā nav vainīgs," paziņoja Krasovskis.

Video, kurā redzama ukraiņu kara gūstekņa nogalināšana, redzami zaļi koki, kas nozīmē, ka video uzņemts pagājušajā gadā.

Ukrainas slepenais dienests pēta video. Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasils Maļuks solīja, ka viņi atradīs šos slepkavas, lai kur viņi arī neatrastos.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba, reaģējot uz šo video, sacīja, ka Krievija ir sliktāka par teroristu grupējumu "Islāma valsts", un pieprasīja Krieviju izslēgt no ANO. 

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pieprasījis pasaulei reaģēt uz video, kurā redzams, kā Krievijas karavīrs nogriež galvu ukraiņu kara gūsteknim.

"Šajā video Krievija redzama tāda, kāda tā ir," paziņoja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka tas nav nedz negadījums, nedz izolēts incidents, un sacīja, ka neviens nesapratīs, ja valstu līderi nereaģēs uz šo video.

"Ir jārīkojas tagad!" uzsvēra Zelenskis.