Pasaulē
2023. gada 4. aprīlis, 14:32

"Putinam ir izkropļojusies realitātes uztvere," atklāj no Krievijas aizbēgušais Kremļa apsargs

Jauns.lv/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir kara noziedznieks, kam turklāt izkropļojusies realitātes uztvere, intervijā trimdā Rietumos mītošā Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska medijam "Dosjē" sacīja pērn no Krievijas aizbēgušais Federālā Apsardzes dienesta (FSO) kapteinis Gļebs Karaulovs.

Kā norāda žurnālisti, Karaulovs ir augstākais Krievijas specdienestu līdzstrādnieks, kam kopš Krievijas pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara sākuma izdevies no Krievijas aizbēgt.

Intervija tapusi pagājušā gada nogalē, bet "Dosjē" tīmekļa vietnē "dossier.center" tā publicēta otrdien, kad bijusi pārliecība, ka Karaulovs un viņa tuvinieki ir drošībā.

Līdz oktobra vidum Karaulovs bijis inženieris Krievijas prezidenta sakaru pārvaldē un strādājis ar Putinu, bet pēc tam varējis kopā ar ģimeni, atrodoties komandējumā Kazahstānā, aizlidot uz Stambulu.

Krievijā Karaulovs izsludināts meklēšanā, pret viņu ierosināta krimināllieta.

Intervijā Karaulovs Putinu dēvē par kara noziedznieku, kas dzīvo informācijas vakuumā, un tā rezultātā viņam ir izkropļota realitātes uztvere.

"Pagājušā gada februārī sākās šis noziedzīgais karš, un es vairs nevarēju piekrist darījumam ar sirdsapziņu. Es vienkārši vairs nevarēju atrasties šī prezidenta dienestā. Es uzskatu, ka šis cilvēks ir kara noziedznieks," intervijā skaidroja Karaulovs.

Krievijas prezidents, kā sacīja Karaulovs, tic tikai dokumentu mapēm, ko uz galda noliek padotie.

"Mūsu prezidents ir atrauts no pasaules. Viņš pēdējos pāris gadus dzīvo informācijas kokonā, lielu daļu laika viņš pavada savās rezidencēs, ko mediji daiļrunīgi dēvē par bunkuriem. Viņam ir patoloģiskas bailes par savu dzīvību," par Kremļa saimnieku sacīja pārbēdzējs.