foto: AFP/Scanpix
Pompeo nosauc divas lietas, ko atzīst Putins
Bijušais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.
Pasaulē
2023. gada 4. aprīlis, 10:14

Pompeo nosauc divas lietas, ko atzīst Putins

Jauns.lv

Kādreizējais ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo paziņojis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīst tikai spēku un apņēmību.

Vizītes laikā Kijivā viņš paziņojis, ka Krievijas prezidentu nedrīkst novērtēt par zemu, atsaucoties uz "Sky News" raksta UNIAN.

Pompeo uzskata, ka aizsardzībai pret lielajiem sauszemes kariem Eiropā ir nepieciešama jauna drošības arhitektūra. "Jābūt virknei vienošanos, kas skaidri liktu saprast, ka Vladimirs Putins to vairs nevarēs izdarīt," viņš piebilda.

Jautāts, vai atbalstīs F-16 iznīcinātāju un liela tāluma raķešu piešķiršanu Ukrainai, Pompeo atbildēja: "Jā, gan apmācība, gan programmatūra, gan viss, kas nepieciešams, lai reāli aizsargātu jūsu zemi."

Iznīcinātāji Ukrainai: ASV nostāja

Jau ziņots, ka Ukraina jau ilgstoši aicina sabiedrotos nodot iznīcinātājus debesu aizsardzībai un pretuzbrukumu darbību veikšanai.

Nesenā intervijā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Ukrainas armija nevar sākt vērienīgu pretuzbrukumu munīcijas un iznīcinātāju trūkuma dēļ.

Pavasara sākumā parādījās informācija, ka Ukrainas lidotāji atrodas ASV militārajā bāzē. Gaisa spēkos apstiprināja šo informāciju un paziņoja, ka tur nosaka viņu zināšanu līmeni gadījumam, ja lēmums par iznīcinātāju nodošanu tiks pieņemts.

Marta beigās ASV aizsardzības sekretārs Loids Ostins sacīja, ka šajā kara stadijā ASV F-16 nepalīdzēs Ukrainai.