foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: kristieši visā pasaulē koši nosvin Palmu svētdienu jeb Pūpolsvētdienu
Arī Holivudas slavenība un aktieris Antonio Banderas piedalījās Palmu svētdienas dievkalpojumā Malagā.
Pasaulē
2023. gada 3. aprīlis, 15:39

FOTO: kristieši visā pasaulē koši nosvin Palmu svētdienu jeb Pūpolsvētdienu

Jauns.lv/LETA

Pagājušajā svētdienā visā kristīgajā pasaulē tika svinēta Palmu svētdiena jeb Pūpolsvētdiena.

Pūpolsvētdiena atgādina par notikumu Jaunajā Derībā, kad Jēzus ienāca Jeruzalemē un viņu sveica cilvēki, vicinot palmu zarus. Kristiešiem tas ir atgādinājums par Jēzus uzņemšanu mūsu sirdīs un par mūsu gatavību viņam sekot.

Ar to sākas Lielā nedēļa, kas vēsturiski ir kristiešu svētākais gada laiks. Pūpolsvētdiena ievada Kluso nedēļu pirms Lieldienām.

Pāvests Francisks pēc ārstēšanās slimnīcā novada Pūpolsvētdienas misi Svētā Pētera laukumā, savā homīlijā (svētruna, kurā sīki, teikumu pa teikumam tiek iztirzāts kāds Bībeles teksts – red.) pievēršoties sociālajai atstumtībai un mirkļiem cilvēku dzīvē, kad tiek piedzīvotas lielas sāpes, neveiksmīga mīlestība, atraidījums vai nodevība.

Kā svinēja Pūpolsvētdienu pasaulē?

Palmu svētdienas jeb Pūpolsvētdienas svinības visā pasaulē.

gallery icon

Ierasti pāvests pirms mises vada Pūpolsvētdienas procesiju pa Svētā Pētera laukumu, bet šoreiz ieradās ar automobili.

Francisks runāja par izjukušām laulībām, sociālo atstumtību, dažādām netaisnības un apspiešanas formām un vientulību slimošanas laikā.

Novirzoties no iepriekš sagatavotās runas, pāvests pieminēja kādu bezpajumtnieku, kurš nomiris viens un pamests zem kolonādes, kas apņem Svētā Pētera laukumu. Šajā vietā mēdz uzturēties bezpajumtnieki.