foto: AFP/Scanpix
Kolēģi Francijas ministrei pārmet pozēšanu "Playboy" žurnāla vākam
Francijas valdības ministre Marlēna Šiapa
Pasaulē
2023. gada 2. aprīlis, 22:47

Kolēģi Francijas ministrei pārmet pozēšanu "Playboy" žurnāla vākam

Jauns.lv

Francijas valdības ministre Marlēna Šiapa kritusi savu partijas biedru nežēlastībā pēc parādīšanās uz žurnāla "Playboy" vāka.

Šiapa, kura ir valdības ministre kopš 2017. gada, parādījās uz vāka žurnālam, kurā iekļauta 12 lappušu gara intervija, kurā ministre runā par sieviešu un LGBT kopienas tiesībām. Šiapa, kura ir pašreizējā Francijas sociālās ekonomikas un franču asociāciju ministre, uz vāka pozējusi baltā kleitā.

Šiapa izpelnījusies kritiku no politiskajiem kolēģiem, tostarp Francijas premjerministres Elizabetes Bornas.

Borna norādīja, ka pozēšana uz "Playboy" vāka "nav atbilstoša, it īpaši šajā periodā".  Zināms, ka Francijā šobrīd notiek plaši protesti, ko izraisījis Francijas prezidenta Emanuela Makrona lēmums virzīt pieņemšanai pretrunīgi vērtētās pensiju reformas, neskatoties uz plašo sabiedrības pretestību.

"Mēs atrodamies sociālās krīzes vidū, ir jautājums par policijas darbu, ir cilvēki, kuri atrodas starp dzīvību un nāvi, un man ir iespaids, ka dzīvoju aiz dūmu aizsega," pauda politiķe un sieviešu tiesību aktīviste Sandrīna Ruso.

Savukārt franču politiķis Žans Luks Melenšons, kurš 2022. gada prezidenta vēlēšanās ieņēma trešo vietu, kritizēja kā Šiapas pozēšanu "Playboy", tā Makrona lēmumu sniegt interviju bērnu žurnālam "Pif Gadget".

"Valstī, kur prezidents izsakās "Pifā" un viņa ministre pozē "Playboy", problēma būtu opozīcija. Francija noiet no sliedēm," sestdien tviterī rakstīja Melenšons.

Pati Šiapa tikmēr sestdien tviterī atbildēja saviem kritiķiem, sakot: "Aizstāvu sieviešu tiesības pašām kontrolēt savu ķermeni vienmēr un visur. Francijā sievietes ir brīvas. Visu cieņu nelabvēļiem un liekuļiem."

Francijas politiķe Marlēna Šiapa, kurai pārmet pozēšanu "Playboy" vākam

gallery icon