foto: Ian Dagnall / Alamy/ Vida Press
Amsterdama uzsāk pret britu tūristiem vērstu kampaņu
Pasaulē
2023. gada 29. marts, 14:27

Amsterdama uzsāk pret britu tūristiem vērstu kampaņu

Jauns.lv

Amsterdama ir brīdinājusi nekārtīgos britu tūristus "turēties prom no pilsētas", uzsākot digitālu kampaņu, informē BBC.

Šī iniciatīva ir daļa no centieniem uzlabot Amsterdamas kā Eiropas liberālākās ballīšu galvaspilsētas reputāciju.

Briti var atrast lidojumus turp un atpakaļ uz Amsterdamu par 57 eiro. Apvienotajā Karalistē bāzētas ceļojumu aģentūras piedāvā arī vecpuišu nedēļas nogales Amsterdamā, tostarp izbraucienus ar kuģīti pa kanāliem ar neierobežotu alkohola daudzumu, kā arī steiku un striptīza vakarus.

Jau gadiem ilgi cilvēki ir sūdzējušies par iereibušiem britiem, kas urinē publiskā vietā, vemj kanālos, izģērbjas un dzērumā kļūst neadekvāti.

Skaistā Amsterdama Ziemassvētku lokdauna gaidās 2021. gada 18. decembrī

gallery icon

Gandrīz pirms desmit gadiem Amsterdamas mērs uzaicināja savu Londonas kolēģi Borisu Džonsonu uz pilsētu, lai viņš pats pārliecinātos, ko briti dara.

Kritiķi apgalvo, ka mērķtiecīgās reklāmas kampaņas ir diskriminējošas un balstās uz netaisnīgiem stereotipiem.

Nīderlandē kafejnīcām ir atļauts tirgot marihuānu, ja vien tās ievēro noteiktus stingrus nosacījumus, piemēram, neizsniedz alkoholiskos dzērienus vai nepārdod nepilngadīgajiem.

Amsterdamas iedzīvotāji veido garas rindas pie marihuānas kafejnīcām

gallery icon

Amsterdama ir viena no pasaules apmeklētākajām pilsētām. Kurā dzīvo aptuveni 883 000 iedzīvotāju, apmeklē aptuveni 20 miljoni tūristu, tostarp miljons britu.

Taču pārmērīgs tūrisms pārbauda vietējo iedzīvotāju iecietību, un tas ir piespiedis domi rīkoties.

Sākot ar šo nedēļas nogali, bordeļiem un bāriem būs agrāks slēgšanas laiks, un maijā stāsies spēkā aizliegums smēķēt marihuānu uz ielas Sarkano lukturu rajonā un tā apkaimē.

Amsterdama aizrauj elpu pilsētas viesiem tradicionālajā tulpju dienā

Ik gadu janvārī nīderlandieši atklāj tulpju sezonu, un tradicionāli tā sākas ar Nacionālo tupju dienu, kuras laikā Amsterdamas centrā ziedu ...

gallery icon

Joprojām notiek diskusijas par to, vai tūristiem būtu jāaizliedz apmeklēt Nīderlandes galvaspilsētas kafejnīcas, kurās tiek lietotas kaņepes.

Amsterdamas mēra vietnieks Sofjans Mbarki sacīja, ka Amsterdama jau ir veikusi vairāk pārvaldības pasākumu nekā citas lielās Eiropas pilsētas.

"Apmeklētāji joprojām būs laipni gaidīti, bet ne tad, ja viņi uzvedīsies nepareizi un radīs traucējumus," viņš piebilda.