Pasaulē
2023. gada 22. marts, 14:28

VIDEO: Zelenskis negaidīti ierodas Bahmutā

Jauns.lv

Neraugoties uz mēnešiem ilgām un smagām kaujām Bahmutas apkaimē, Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis apmeklēja frontes līniju Doņeckas apgabalā un apbalvoja Bahmutas aizstāvjus.

Par to runāts vēstījumā valsts vadītāja mājaslapā. Tiek atzīmēts, ka braucienā uz Doņeckas apgabalu Zelenskis apmeklēja Ukrainas militārpersonu pozīcijas Bahmutas virzienā. Viņš uzklausīja ziņojumus par operatīvo situāciju un karadarbības gaitu šajā frontes sektorā, kā arī apunājās ar militārpersonām un pateicās par Ukrainas aizsardzību.

"Man ir tas gods būt šodien šeit, mūsu valsts austrumos, Donbasā un apbalvot mūsu varoņus, pateikties jums, paspiest roku. Paldies, ka aizstāvat valsti, suverenitāti, Ukrainas austrumos," uzrunājot karavīrus, pavēstīja Zelenskis.

Klātesošie ar klusuma minūti godināja kritušo aizstāvju piemiņu.

Zelenskis negaidīti ierodas Bahmutā

Neraugoties uz mēnešiem ilgām un smagām kaujām Bahmutas apkaimē, Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis apmeklēja frontes līniju Doņeckas apgabalā un apbalvoja ...

gallery icon

Zelenskis arī pasniedza valsts apbalvojumus militārpersonām. Ar īpaši valsts galvas pavēli apbalvojumu "Zelta zvaigzne" saņēma artilērists, kapteinis Iļja Verguns, kuram tika piešķirts Ukrainas varoņa tituls.

Kopš 2022. gada 24. februāra viņš piedalās opozīcijā pret Krievijas bruņoto agresiju. Sumu apgabala Trostjanecas pilsētas atbrīvošanas laikā tieši viņa uzraudzītās prettanku apkalpes piedalījās ienaidnieka iznīcināšanā Izjumas virzienā. Vienības viņa vadībā iznīcināja lielu skaitu ienaidnieka aprīkojuma.

Smagas kaujas Bahmutā notiek jau vairākus mēnešus. Ukrainas militārpersonas drosmīgi aizstāv nocietināto pilsētu, neskatoties uz to, ka krievu iebrucēji veic pastāvīgus uzbrukumus un bombardē Ukrainas bruņoto spēku pozīcijas.

Zelenskis arī apmeklēja ievainotos Ukrainas karavīrus slimnīcā, kur pasniedza apbalvojumus par valsts aizstāvību.

Pirms kāda laika Zelenskis un Ukrainas armijas vadība nolēma, ka Ukrainas bruņotie spēki pagaidām pilsētu nepametīs. Šodien Baltā nama nacionālās drošības pārstāvis Džons Kērbijs sacīja, ka ASV varas iestādes atbalsta un pilnībā paļaujas uz Ukrainas Bruņoto spēku lēmumu par Bahmutas aizsardzību.

Šī ir jau otrā Zelenska vizīte Bahmutā. Pirmajā vizītē viņš devās pērn, tikai dienu pirms savas pirmās ārvalstu vizītes uz ASV kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.