Saldais kartupelis noved pie pavērsiena pirms 12 gadiem Masačūsetsā pastrādātas slepkavības lietā
foto: FoodPix / Alamy/ Vida Press
Ilustratīvs foto
Pasaulē

Saldais kartupelis noved pie pavērsiena pirms 12 gadiem Masačūsetsā pastrādātas slepkavības lietā

Jauns.lv

Vairāk nekā desmit gadus pēc 31 gadu vecā Toda Lamplija slepkavības Masačūsetsā varas iestādes aizturējušas aizdomās turamo, kurš identificēts ar DNS palīdzību.

Saldais kartupelis noved pie pavērsiena pirms 12 g...

Kā liecina tiesai iesniegtā dokumentācija, iespējamais slepkava, 40 gadu vecais Devaruss Hemptons, arestēts, pateicoties DNS pēdām, kas fiksētas uz slepkavības vietā atrasta saldā kartupeļa.

Lamplijs tika nogalināts ar šaujamieroci 2011. gada 27. februārī savās mājās. Izmeklētāji upura mājas pagalmā zem guļamistabas loga, kur vīrietis tika nogalināts, uz zemes atrada patronu čaulītes un saldo kartupeli.

"Izmeklētāji uzskata, ka šis kartupelis tika izmantots kā klusinātājs, lai apslāpētu šāvienu skaņu," teikts Masačūsetsas štata policijas paziņojumā.

Viena saldā kartupeļa puse bija nogriezta taisni, bet griezuma centrā bijis caurums. Tiesas materiālos rakstīts, ka otrā pusē kartupelis bijis izšķaidīts neregulārā formā.

Lai gan pagāja gadi, līdz izmeklētāji spēja sasaistīt Hemptonu ar DNS, kas atrasts uz saldā kartupeļa, tiesā iesniegti arī vairāki citi nozīmīgi iespējamās slepkavības pierādījumi. Izmeklētāju pārskatītie tālruņu ieraksti norāda, ka Hemptons slepkavības dienā vairākas reizes bija sazvanījies un sarakstījies ar cilvēku, kurš Lamplija nāves dienā kopā ar viņu atradies mājā, tostarp vien dažas minūtes pirms slepkavības.

Apsūdzētais slepkavības brīdī turklāt nēsājis elektroniskās uzraudzības aproci, jo bijis probācijas uzraudzībā. Aproces atrašanās vietas ieraksti norādīja, ka Hemptons slepkavības laikā atradies nozieguma vietas tuvumā.

Tēmas