foto: ekrānuzņēmums no video
"Trijatā nosist un palēkāt!" Krievu propagandists aicina izrēķināties ar deputātu Rihardu Kolu
“Kur tas ir dzirdēts, ka kaut kādi politiskie atkritumi – Baltijas valstis – savu deputātu personās pasūta Krieviju?” radio ēterā kliedza Sergejs Mardans.
Pasaulē
2023. gada 24. februāris, 14:36

"Trijatā nosist un palēkāt!" Krievu propagandists aicina izrēķināties ar deputātu Rihardu Kolu

Jauns.lv

Pēc Saeimas deputāta Riharda Kola (NA) ceturtdienas emocionālās uzstāšanās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) parlamentārajā asamblejā ļoti agresīvi reaģējis, iespējams, naidpilnākais Kremļa propagandists Sergejs Mardans.

Mardans ir Kremli slavinošās radiostacijas “Komsomoļskaja Pravda” ētera balss.

Viņš pietiekami regulāri izceļas ar nāves vēlējumiem un aicinājumiem uz vardarbību un kara noziegumiem gan pret Ukrainu, gan Rietumvalstīm.

Reaģējot uz Riharda Kola vakardienas uzrunu EDSO sapulcē, kuras ietvaros Saeimas deputāts krievu valodā atkārtoja saukli “Krievijas karakuģi, ej na**j!”, Mardans dusmu uzplūdā pauda, ka tur esošajai Krievijas delegācijai vajadzēja “novākt” Kolu.

“Kur tas ir dzirdēts, ka kaut kādi politiskie atkritumi – Baltijas valstis – savu deputātu personās pasūta Krieviju?” ēterā kliedza Mardans:

“Vīriešiem, kuri tur bija, saprotu, viņiem ir diplomātu statuss, vajadzēja trijatā novākt viņu [Kolu]. Trijatā jebkuru var novākt! Pēc tam vēl palēkāt uz viņa varētu!” turpināja kliegt propagandists.

Iepriekš jau vēstīts, ka Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA), piedaloties EDSO parlamentārajā asamblejā, ar slaveno teicienu par krievu kara kuģi "pasūtīja" Krievijas EDSO delegāciju.

Kols savas uzrunas laikā klātesošajiem norādīja, ka vienīgā ziņa, kura būtu jānodod Krievijas delegācijai ir: "Krievu kuģi, ej nah*j!"

Minēto tekstu deputāts sacīja krievu valodā, pārējo uzrunu sanāksmē aizvadot angļu valodā.  

Viņš pauda nožēlu, ka Krievijas delegācija ir pielaista EDSO asamblejas sēdei, turklāt delegācijas sastāvā ir personas, kuras ir iekļautas pret Krieviju vērstajā sankciju sarakstā.

Savulaik ieteica, kā nogalināt Latvijas politiķus un policistus

Iepriekš Mardans izcēlies ar aicinājumiem un pamācībām, kā Latvijā veikt diversijas un nogalināt politiķus, likumsargus un citus, kuriem nesimpatizē Krievija.

“Es izdalītu vietējiem, iniciatīvu uzņemties gataviem iedzīvotājiem strēlnieku ieročus [triecienšautenes], granātmetējus, “Stinger” sistēmas, kuras esam ieguvuši kā trofejas. Es uzbruktu Latvijas ierēdņiem, politiķiem, policistiem un militārpersonām. Tā lūk... Vajadzētu novest šo valsti līdz stāvoklim, kad viņi beidzot saprot, ka viņi eksistē tikai tāpēc, ka Krievija to vēl atļauj. Šis būtu politiskas gribas jautājums, mums tas pat pārāk dārgi neizmaksātu,” pērn maijā auroja Mardans.

Publicists arī apgalvoja, ka, viņaprāt, pietiktu ar pārdesmit cilvēku grupu, lai Latviju ievilktu totālā haosā, ar kuru valsts iestādes netiktu galā.

“Visus parlamentāriešus, kuri balsoja par [Uzvaras parka] pieminekļa nojaukšanu – es iznīcinātu, vienu pēc otra. [...] uzskatu, ka Krievijai šādi vajadzētu izpausties visās valstīs, kuras ir mūsu ienaidnieki,” savu stāstījumu beidza Mardans.

Lielbritānijā, viņaprāt, vajadzētu indēt ne vien Skripaļus, bet arī šīs valsts ievēlētās amatpersonas, militārpersonas, izlūkdienestu darbiniekus utt.