foto: Kommersant/ Vida Press
"Kurš no viņiem ir pareizticīgais?" Krievijas reakcija uz Baidena vizīti Kijivā
Marija Zaharova
Pasaulē
2023. gada 20. februāris, 12:45

"Kurš no viņiem ir pareizticīgais?" Krievijas reakcija uz Baidena vizīti Kijivā

Jauns.lv

"Kurš no viņiem ir pareizticīgais?" Tas ir viss, ko spēja izspiest Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, savā "Telegram" kanālā reaģējot uz ASV prezidenta Džo Baidena ierašanos Ukrainas galvaspilsētā Kijivā un viņa tikšanos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Nav jāšaubās, ka Krievijas eksprezidenta Dmitrija Medvedeva reakcija būs ievērojami plašāka un daiļrunīgāka.

Gaidāmā ASV prezidenta vizīte nebija iepriekš publiski izziņota, bet Baltais nams šodien publicējis paziņojumu par Baidena braucienu uz Kijivu. "Kamēr pasaule gatavojas atzīmēt pirmo gadadienu kopš Krievijas brutālā iebrukuma Ukrainā, es šodien esmu Kijivā, lai tiktos ar prezidentu Zelenski un vēlreiz apliecinātu mūsu nelokāmo apņemšanos atbalstīt Ukrainas demokrātiju, suverenitāti un teritoriālo integritāti," teikts prezidenta paziņojumā.

"Kad Putins gandrīz pirms gada uzsāka iebrukumu, viņš domāja, ka Ukraina ir vāja un Rietumi ir sašķelti. Viņš domāja, ka spēs mūs pārspēt. Bet viņš kļūdījās," teikts paziņojumā. 

Paziņojumā teikts, ka Baidens ieplānojis vizītes laikā apstiprināt papildu militārā aprīkojuma piegādes Ukrainai no ASV.

Kā dzirdams video, Baidena vizītes laikā Kijivā skanējusi gaisa trauksme.

Baumas par to, ka Baidens varētu apmeklēt Ukrainu, virmo jau kopš paziņojuma par viņa vizīti Polijā. Šodien Kijivā slēgti vairāki ceļi.

Iepriekš Baltais nams apliecināja, ka ASV prezidents 20. februārī apmeklēs Poliju, kur tiksies ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu un citiem reģiona līderiem.  Nu Baltā nama paziņojumā teikts, ka Baidena vizīte Polijā sekos pēc šī Kijivas apciemojuma.