foto: Pixabay.com
Noskaidroti nogalinātās lietuvietes slepkavības apstākļi Spānijā
Policija arī norādīja, ka lietuviete mirusi pēc tam, kad viņas vīrs nejauši esot iešāvis no ieroča sejā.
Pasaulē
2023. gada 17. februāris, 14:26

Noskaidroti nogalinātās lietuvietes slepkavības apstākļi Spānijā

Jauns.lv

Par 28 gadus vecās lietuvietes slepkavību, kura Spānijā mira no šautas brūces galvā, aizturēts viņas vīrs, ziņo 15min.lt. Vīrietis apsūdzēts par slepkavību aiz neuzmanības un nelikumīgu ieroču glabāšanu.  Bojā gājuši sieviete bija stāvoklī. Arstiem pēc ķeizargrieziena veikšanas izdevies mazuli izglābt – meitene jūtas labi.

Ceturtdien Spānijas civilā gvarde arestēja 28 gadus vecās lietuvietes vīru, kura nomira pēc šāviena galvā Valensijā.Tiek uzskatīts, ka viņš ir iniciators apšaudē starp vietējām bandām, norāda policija.

Policijai jau no pirmā mirkļa radās aizdomas par bojā gājušās sievietes dzīvesbiedru, taču sākotnēji izslēdza iespēju, ka tas būtu noziegums, kas saistīts ar vardarbību ģimenē. Policija arī norādīja, ka lietuviete mirusi pēc tam, kad viņas vīrs nejauši esot iešāvis no ieroča sejā.

Taču ceturtdien aizturētais 29 gadus vecais lietuvietis apsūdzēts slepkavībā aiz neuzmanības un nelikumīgā ieroča glabāšanā. Šobrīd aizdomās turamais, kurš, iespējams, izdarījis šāvienu, kurā tika nogalināts viņa partnere, atrodas  apcietinājumā. 

Aizdomās turamā aizturēšana notika pēc tam, kad viņš piedalījās savas sievas bērēs Valensijā. Tāpat par iespējamu līdzdalību šajā noziegumā aizturējuši vēl trīs personas - divus vīriešus un sievieti, no kuriem viens tiek turēts aizdomās par piedalīšanos kautiņā, kā arī konfliktsituācijas izraisīšanā. Vēl vienam aizturētajam vīrietim un sievietei izvirzītas apsūdzības par pierādījumu slēpšanu - par asins pēdu notīrīšanu nozieguma notikuma vietā, un citu iespējamo pierādījumu slēpšanu.  

Nogalinātās sievietes vīram bijis pielādēts ierocis, un viņš izšāva divus šāvienus, no kuriem viens trāpīja griestos, bet otrs trāpīja galvā sievietei, kura bija astotajā grūtniecības mēnesī.

Kā norādīts autopsijā, sievietei bijusi šauta brūce galvā, kas bijusi "nesavienojama ar dzīvību". Sākotnēji ārstiem izdevās stabilizēt ievainotās sievietes stāvokli, taču tas krasi pasliktinājās un sieviete.

Nogalinātā sieviete kopš bērnības viņš dzīvojā Spānijā. Kaimiņi norāda, ka "pat nevarēja pateikt, ka viņa ir ārzemniece, viņa bija pilnīgi integrēta visos veidos" . "Viņa bija lieliska sieviete," sacīja tie, kas viņu pazina. Jauniete nestrādāja un bija ierasts redzēt viņu katru dienu ejam uz maizes ceptuvi un no rītiem dzeram kafiju ar vīramāti.

"Viņa bija skaista un pieklājīga meitene. Viņa vienmēr bija mājās, bija laipna un labs cilvēks. Tas tiešām ir briesmīgi, ģimenes vairs nav,» žēloja kaimiņi. Aculiecinieki stāsta, ka sievietes vīrs ir "absolūti šokēts".