foto: Linkolnšīras policija
Anglijā kā narkodīleru bandas loceklis notiesāts “latviešu Pablo Eskobars” Roberts Sokolovs
Linkolnšīras policija ziņo, ka 22 gadus vecais Roberts Sokolovs bandā darbojās, aprindās dēvējot sevi par “latviešu Pablo Eskobaru” – bēdīgi slavenā, mirušā Kolumbijas narkobiznesa giganta vārdā.
Pasaulē
2023. gada 31. janvāris, 05:28

Anglijā kā narkodīleru bandas loceklis notiesāts “latviešu Pablo Eskobars” Roberts Sokolovs

Jauns.lv

Britu mediji, atsaucoties uz Linkolnšīras policijas izpausto informāciju, ziņo, ka vērienīgas narkotiku apkarošanas kampaņas ietvaros, aiz restēm uz ilgu laiku nonākuši vairāki divu agresīvu narkotiku tirgotāju grupējumu locekļi. Starp tiem ir arī personas, kuras Britu salās nonākušas no Latvijas.

Cieši sadarbojoties Lankašīras un Linkolnšīras grāfistu likumsargiem kampaņas “Stabilizē” ietvaros, pamatīgi papluinītas divas vietējās narkotirgoņu bandas, kuras vietējie bija iesaukuši “Jimmy Line” un “Django Line”.

Abi grupējumi pieder tā dēvētajām “apgabalu robežu” bandām, kuru darbības modelis paredz tirgot narkotikas administratīvo teritoriju nomalēs – tālāk no lielajām pilsētām.

Starp aizturētajiem un notiesātajiem pamanāmi arī Roberts un Kristers Sokolovi.

Sevi dēvējis bēdīgi slavenā Eskobara vārdā

Skelmersdeilā (Lankašīrā) bāzētā organizācija “Jimmy Line”, kuru pārstāvējuši Sokolovi, pastiprināti policijas redzeslokā nonāca pēc pieaugošas aktivitātes starp to un konkurējošām bandām, kas atklāti tirgoja narkotikas un dažkārt iesaistījās vardarbīgās sadursmēs Linkolnas (Linkolnšīra) pilsētas centrā.

Izmeklēšanā tika iegūta informācija par organizētu tīklu, kas laikā no 2020. gada septembra līdz 2021. gada maijam, bāzējoties Lankašīrā, pārdeva heroīnu un kokaīnu Linkolnas teritorijā (Linkolnšīra).

Grupējuma priekšgalā bija 33 gadus vecais Raiens Viljamss, kurš koordinēja narkotiku piegādi no savas mājas, kamēr 22 gadus vecais Roberts Sokolovs darbojās, aprindās dēvējot sevi par “latviešu Pablo Eskobaru” – bēdīgi slavenā, mirušā Kolumbijas narkobiznesa giganta vārdā.

Starp notverto un jau notiesāto vārdiem atrodams arī kāds 20 gadus vecs Kristers Sokolovs. Robertam Sokolovam tiesa piespriedusi sešu gadu un divu mēnešu cietumsodu, savukārt Kristeram Sokolovam – astoņus gadus un trīs mēnešus cietumā.

Likumsargi bandu izjauca vērienīgās operācijas “Stabilizē” ietvaros, kas izvērsta kopīgi starp Linkolnšīras policiju un Lankašīras policiju.

Konkrētajā lietā figurēja arī kāda konkurentu banda, kas pazīstama kā “Django Line” un bāzējās Notingemā (Notingemšīra).

Linkolnšīras policijas pārstāvis Fils Beikers oficiālajā paziņojumā norādīja: “Dažreiz narkotiku tirgotāji nelegālos darījumus veica diennakts gaišajā laikā un starp vairākiem dažādu bandu pārstāvjiem notika arī vardarbīgas izrēķināšanās, cīnoties par “teritoriju”, radot briesmas sabiedrībai.”

Policijas pārstāvis arī norādīja, ka konkrētajiem tirgoņiem ir bijis raksturīgs ļoti grezns dzīvesveids. Noziedznieki nereti savās aktivitātēs iesaistījuši arī nepilngadīgos:

Kratīšanas ietvaros ar Skelmersdeilā bāzēto bandu “Jimmy Line” saistītajās adresēs tika konfiscēta skaidra nauda – vairāk nekā 27 000 mārciņu (ap 30 800 eiro).

Tiek lēsts, ka laikā no 2020. gada septembra līdz 2021. gada maijam narkotirgoņu tīkls varētu būt iekasējis ap 104 220 sterliņu mārciņām (ap 118 800 eiro).