foto: Telegram
FOTO: odiozais Kremļa muldoņa Rogozins aizsūtījis Francijas vēstniekam no sava ķermeņa izvilktu atlūzu
Blakus no Rogozina miesām izvilktajai šķembai pielikta 1 rubļa monēta.
Pasaulē
2023. gada 4. janvāris, 11:48

FOTO: odiozais Kremļa muldoņa Rogozins aizsūtījis Francijas vēstniekam no sava ķermeņa izvilktu atlūzu

Jauns.lv

Bijušais Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins, kurš tika ievainots apšaudē Doneckā, sazinājies ar Francijas vēstnieku Krievijā, stāstot viņam, ka Rietumi samaksās par “kara noziegumiem”.

Doneckas pievārtē decembra beigās tika apšaudīta viesnīca, kurā tolaik dzīvoja militāro padomnieku grupa Dmitrija Rogozina vadībā, iepriekš atklāja Rogozina asistents.

Vēstīts, ka Rogozins tika ievainots mugurā un pēc tam hospitalizēts. Ievainojumi nav apdraudējuši viņa dzīvību.  

Saskaņā ar asistenta teikto ievainoti todien tika arī Rogozina pavadoņi.

Pēcāk gan Krievijas presē izskanēja apgalvojumi, ka Rogozins – odiozais Kremļa varu pārstāvošais muldoņa, kurš bieži izpelnījies kritiku par publikācijām “Twitter” – ievainots galvas mīkstajos audos, kreisajā augšstilbā un sēžamvietā.

Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins "iekaro" Ziemeļpolu

Norvēģijas Ārlietu ministrija vērsusies pie Krievijas varasiestādēm ar prasību sniegt paskaidrojumus par Oslo "melnajā sarakstā" iekļautā Krievijas vicepremjera Dmitrija Rogozina ...

gallery icon

Rogozinam šauts ar franču “CAESAR”

Rogozina vēstule Francijas vēstniekam Krievijā Pjēram Levi publiskota arī sociālajos tīklos.

Tās saturs, lai arī virspusēji šķiet cieņpilns un formāls, būtībā ir vairāku Kremļa naratīva nianšu atgremojums, mērķēts tieši uz Franciju kā NATO dalībvalsti un valsti, kura “Krieviju reiz labi sapratusi”.

foto: Telegram
foto: Telegram
Vēstuli Francijas vēstnieks Pjērs Levi saņēmis krievu un franču valodās. Tās savos sociālajos tīklos publicējis arī pats Rogozins.

Tajā Rogozins vaino Franciju pie abpusējo attiecību pasliktināšanās, norādot, ka Rietumi samaksās par “kara noziegumiem”, kā arī paužot sāpi par to, ka tieši Ukrainas bruņoto spēku rīcībā nonākušais Francijas ierocis – pašgājējhaubice “CAESAR” ir ticis izmantots, lai apšaudītu viņu un viņa biedrus restorānā, krievu okupētajās teritorijās.

Rogozins arī norāda, ka apšaudē it kā miruši viņam pakļautie darbinieki, kuri pavadījuši viņu un Levi iepriekšējos kopīgajos ceļojumos.

Vēstulei, spriežot pēc publiski pieejamās informācijas un tās satura, atrodams arī šrapnelis no lādiņa, kurš trāpījis restorānam.

Neskatoties uz to, ka internetā strauji izplatījās informācija par Rogozina ievainojumu sēžamvietā, viņš pats gan raksta, ka Francijas vēstniekam nosūtīta atlūza, kura izvilkta no viņa ķermeņa augšdaļas.

Tā esot liecība par Francijas vainu notikušajā. Rogozins vēstulē arī norāda, ka nu jau ir uz kājām un turpina veseļoties. Tā nosūtīta krievu un franču valodās.