foto: AP/Scanpix
Podoļaks paziņo, ka Ukraina ļoti drīz saņems "Patriot", "Abrams" un "Leopard"
Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.
Pasaulē
2022. gada 9. decembris, 16:23

Podoļaks paziņo, ka Ukraina ļoti drīz saņems "Patriot", "Abrams" un "Leopard"

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta kanceleja uzskata, ka Ukraina no partneriem drīzumā saņems modernas bruņutehnikas, kā arī pretraķešu aizsardzības sistēmas un raķešu palaišanas iekārtas. Runa ir par "Patriot", "Abrams" un "Leopard", intervijā "24 Kanal" norāda prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Es gribu jums pateikt sekojošo - ticiet man, mēs ļoti drīz iegūsim "Patriot", "Abrams", "Leopard" un visu pārējo. Tā ir objektīva šī kara attīstība. Tas objektīvi būs viss mūsu teritorijā pēc 2 nedēļām, mēneša, 2 mēnešiem. Mums būs viss vajadzīgajā apjomā," uzskata Podoļaks.

Viņaprāt Ukraina saņems palīdzību no sabiedrotajiem, tostarp "noteikta darbības rādiusa raķetes", un "noteikta kalibra šāviņus" utt.

Brīvprātīgie no citām Ukrainas vietām palīdz atjaunot okupantu izpostīto Irpiņu. 2022. gada rudens

gallery icon

"Kāpēc? Paskatieties uz loģiku, ko dara mūsu partneri. Viņiem ir grūti uzreiz pieņemt konkrētus lēmumus. Tomēr viņi ir mainījuši kara ideoloģiju. Viņi skaidri saprot, kāda veida karš notiek, kas ir Krievija un kāpēc vairs nav jāspēlē "2014. gada spēle"," skaidroja Podoļaks.

Viņš arī sacīja, ka partneri absolūti patiesi tic, ka Ukrainai ir jāuzvar, taču vēl nav pilnībā gatavi saprast, ka Ukraina citādi nekādos apstākļos neizkļūs no šī kara.

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

"Jebkurā gadījumā mēs sasniegsim pareizo finālu. Un tāpēc (partneri - red.) saprot, ka Ukrainai vajadzēs pakāpeniski nodot visus ieroču veidus, un viņi to dara. Paskatieties, kara sākumā mums praktiski nekas nebija. Kara vidū mums bija ļoti ierobežotas ieroču variācijas. Šodien mums ir gandrīz viss, ko lūdzam nodot, izņemot atsevišķus ieroču veidus," atzīmēja Podoļaks.

Prezidenta biroja vadītāja padomnieks pauda cerību, ka bez tā paša "Patriot" Ukrainā būs arī citi zenītraķešu kompleksi un pretraķešu aizsardzības sistēmas.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

"Šīs citas sistēmas jau būs. Bet "Patriot" būs nedaudz vēlāk. Tāpēc, lūdzu, es vēlos, lai mēs, no vienas puses, pastāvīgi teiktu saviem partneriem:" Draugi, paātrināsim procesu," rezumēja Podoļaks

Iepriekš līdzīgu optimistisku prognozi izteica arī Aizsardzības ministrijas vadītājs Aleksejs Rezņikovs, sakot, ka Ukraina saņems no partneriem Rietumu tankus un kaujas lidmašīnas.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon