foto: Pixabay
Mīklainos apstākļos Monako helikoptera avārijā miris krievu miljardieris un kriptovalūtu uzņēmējs
Bojā gājušais krievu uzņēmējs bijis nozīmīgs spēlētājs kriptovalūtu biznesā.
Pasaulē
2022. gada 29. novembris, 19:38

Mīklainos apstākļos Monako helikoptera avārijā miris krievu miljardieris un kriptovalūtu uzņēmējs

Daily Mirror/Jauns.lv

Krievijas miljardieris Vjačeslavs Tarans miris mīklainos apstākļos pēc tam, kad viņa helikopters labos laikapstākļos avarējis netālu no Monako. Viņš ir kārtējais kriptovalūtas uzņēmējs, kurš gājis bojā pēdējā laikā.

53 gadus vecais uzņēmējs Vjačeslavs Tarans gājis bojā pēc tam, kad helikopters nogāzies netālu no kūrortpilsētas Vilefrance Surme pēc pacelšanās no Lozannas Šveicē.

Tarans ir trešais kriptovalūtas uzņēmējs, kurš pēdējo nedēļu laikā negaidīti miris. 30 gadus vecais Tiantians Kulenders pagājušajā nedēļā nomira miegā, bet 29 gadus vecais kolēģis kriptogrāfijas miljonārs Nikolajs Mušehjans noslīka Puertoriko pludmalē pēc tvītošanas, ka baidās no CIP un Mossad, jo dienesti gatavojas viņu noslepkavot.

Tā kā avārija, kurā gāja bojā Tarans, notika labos, skaidros laika apstākļos, turklāt no lidojuma pēdējā brīdī atteicās kāds cits pasažieris, tad tagad miljardiera pēkšņo nāvi pārņemusi noslēpumainības aura.

Tirdzniecības un investīciju platformas Libertex un Forex Club līdzdibinātājs Tarans lidoja no Lozannas ar pieredzējušu pilotu helikopterā H130, kad 25. novembrī tas avarēja ap ap 13.00. Nogalināts arī 35 gadus vecs franču pilots.

Nicas prokurora vietnieks, kurš apmeklēja notikuma vietu, sacīja, ka nevar izslēgt trešās personas vainu. Vēl vienam pagaidām nenoskaidrotam pasažierim bija jāpievienojas Taranam reisā, taču viņi pagājušajā minūtē to atcēla, vēsta vietējie mediji.

Taranam, veiksmīgam ofšoru speciālistam, kurš Monako dzīvo pēdējos desmit gadus, bija trīs bērni ar “Hello Monaco” mediju grupas dibinātāju sievu Olgu.

Iespējama saistība ar Krievijas specdienestiem

Ukrainas ziņu aģentūra “UNIAN”, neminot nekādus pierādījumus, apgalvoja, ka Tarans ir "miljardieru kriptobiznesmenis ar iespējamām saitēm ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestu”. Aģentūra norāda, ka Tarans varētu būt  bijis atbildīgs par “Krievijas līdzekļu atmazgāšanu, izmantojot kriptovalūtas operāciju sistēmu”.

Mīklainās Krievijas uzņēmēju nāves

Kopš Krievijas kara sākuma Ukrainā mīklainos apstākļos gājuši bojā vairāki Krievijas uzņēmēji.

Šomēnes no neizskaidrojamas, taču “nopietnas slimības” mira 72 gadus vecais Viktors Čerkesovs, VDK spiegs un Vladimira Putina mentors, kurš tika pazemināts amatā pēc tam, kad publiski kritizēja Kremļa līderi.

Nesen bojā gājušo vidū ir arī Tālo Austrumu un Arktikas attīstības korporācijas direktors 39 gadus vecais Ivans Pečorins, kurš septembrī no savas jahtas “pārkrita pār bortu”.

Septembrī viņa Maskavas dzīvoklī tika nošauts 52 gadus vecais Krievijas dzelzceļa sabiedrisko attiecību vadītājs Pāvels Pčeļņikovs, bet pie viņa mājas Maskavā tika atrasts pakārts 61 gadu vecākais Gazprom izpilddirektors Aleksandrs Tjulakovs.