Pasaulē
2022. gada 23. novembris, 11:37

VIDEO: Virdžīnijas "Walmart" veikala vadītājs nogalina 10 cilvēkus

Jauns.lv

ASV Virdžīnijas štatā Česapīkā lielveikalā "Walmart" bruņots vīrietis nogalinājis līdz 10 cilvēkiem, ziņo ASV policija.

Vīrietis, kas tiek uzskatīts par veikala vadītāju, atklāja uguni uz cilvēkiem, pēc tam pagrieza ieroci pret sevi un izšāva. Vīrietis ir miris. 

foto: AP/Scanpix
Apšaude "Walmart" veikalā, ASV, Virdžīnijā, 2022. gada 23. novembrī.

Česapīkas pilsēta tviterī ierakstīja "policija apstiprina šaušanas incidentu ar nāves gadījumiem "Walmart" veikalā". 

Sīkāka informācija ir maz, taču policisti runāja par ne vairāk kā 10 nogalinātiem cilvēkiem un vairākiem ievainotiem.

Motīvs nav zināms. 

Policija žurnālistiem sacīja, ka uzbrukums noticis pulksten 22:12 pēc vietējā laika (03:12 GMT).

Preses pārstāvis Leo Kosinskis sacīja, ka tiek uzskatīts, ka apšaude notikusi veikalā un, ka aizdomās turamais bijis viens.

"Walmart" paziņoja, ka ir "šokēts par šo traģisko notikumu" un ka tas "cieši sadarbojas ar tiesībaizsardzības iestādēm".

Sociālajos medijos publicētajos attēlos notikuma vietā bija redzama spēcīga policijas klātbūtne, un tiešsaistē parādījās kadri, kuros redzams, kā aculiecinieks, kurš valkājis "Walmart" formas tērpu, apraksta notikušo. 

Viņš teica, ka izgājis no personāla telpas, kurā pēc tam iegājis vadītājs un atklājis uguni.

"Diemžēl mēs zaudējām dažus savus lkolēģus," sacīja vīrietis, precizējot, ka nezina, cik viņa kolēģi tika nošauti.

Vietējā televīzija WAVY-TV citēja Sentara Norfolkas vispārējās slimnīcas pārstāvi, sakot, ka tur ārstējas pieci cilvēki.

Kāda sieviete telekanālam WAVY-TV pastāstīja, ka viņas brālis, 20 gadus vecs veikala darbinieks, tika nošauts tikai 10 minūtes pēc pierakstīšanās darbā.

Cita sieviete vārdā Džoeta Džeferija CNN pastāstīja, ka viņas māte uzbrukuma laikā bijusi ēkā un paspējusi nosūtīt īsziņas. Džefrijas kundze sacīja, ka viņas māte nav cietusi, bet bija šokā.

Virdžīnijas štata demokrātu senators Marks Vorners tviterī paziņoja, ka viņam paliek slikti no ziņas par kārtējo masu apšaudi.

Virdžīnijas štata senatore Luīze Lūkasa, arī demokrāte, piebilda, ka viņai ir "pilnīgi salauzta sirds". Viņa sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja: "Es nelikšos mierā, kamēr mēs neatradīsim risinājumus, lai izbeigtu šo ieroču vardarbības epidēmiju mūsu valstī."

Otrdienas vakara uzbrukums notika tikai dažas dienas pēc tam, kad uzbrucējs atklāja uguni LGBT naktsklubā ASV Kolorādo štatā, nogalinot piecus cilvēkus un ievainojot vēl 17 cilvēkus.

Savukārt 2019. gadā masveida apšaudē "Walmart" veikalā Elpaso pilsētā Teksasā gāja bojā 23 cilvēki.