foto: REUTERS/SCANPIX
Krievi uz Ukrainu izšāvusi 83 raķetes
Turpinoties Krievijas uzbrukumam Kijivā, Ukrainā, 2022. gada 10. oktobrī, pēc Krievijas raķešu triecieniem redzamas degošas automašīnas. REUTERS/Valentins Ogirenko
Pasaulē
2022. gada 10. oktobris, 11:46

Krievi uz Ukrainu izšāvusi 83 raķetes

Jauns.lv/LETA

Krievijas karaspēks pirmdien uz Ukrainas pilsētām raidījis 83 raķetes, no kurām zenītartilēristi 43 notriekuši, saskaņā ar stāvokli uz plkst.11:34 paziņojusi Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

Iepriekš Ukrainas armijas virspavēlnieks Valerijs Zalužnijs ziņoja, ka krievi pirmdienas rītā izšāvuši 75 raķetes, no kurām 41 notriekta.

Viņš norādīja, ka Krievija līdztekus raķetēm izmanto arī bezpilota lidaparātus, lai bombardētu Ukrainas teritoriju.

Zalužnijs piebilda, ka uzbrukums turpinās.

Kā ziņots, raķešu triecieniem pirmdienas rītā pakļautas daudzas Ukrainas pilsētas, tajā skaitā Žitomira, Ļviva, Ternopiļa, Odesa, Harkiva un Dņipro.

Ziņas par eksplozijām saņemtas arī no Hmeļnickas apgabala un citiem Ukrainas reģioniem.

Krievija apšauda Kijivas centru

Kijivas centrā notikuši vairāki sprādzieni, kurus, visticamāk, izraisījuši Krievijas raķešu triecieni. Ir gan ievainotie, gan nogalinātie.

gallery icon

Bombardēts arī Kijivas centrs, kur saskaņā ar dažādu avotu sniegtajām ziņām nogalināti vismaz pieci līdz astoņi cilvēki, bet vairāk nekā 30 guvuši ievainojumus.

Kā paziņojis premjerministrs Deniss Šmihaļs, astoņos reģionos un Kijivā postījumi nodarīti vismaz 11 svarīgiem infrastruktūras objektiem, bet daļā apgabalu pārtraukta elektropiegāde.

Ziņas par eksplozijām saņemtas arī no Hmeļnickas apgabala.

Bombardēts arī Kijivas centrs, kur nogalināti vismaz astoņi cilvēki, bet 24 guvuši ievainojumus.