Pasaulē
2022. gada 30. septembris, 18:42

Raud, dzer un kaujas ar virsniekiem – situācija mobilizēto krievu apmetnēs ir kritiska

Jauns.lv

Spriežot pēc sociālajiem tīkliem, jo vairāk vīriešu Krievijas Aizsardzības ministrijai izdodas pakļaut mobilizācijai, jo grūtāk ir nokontrolēt nobijušos, agresīvo un bieži vien iereibušo vīriešu barus.

Kādā no videoklipiem, kas klejo pa sociālo tīklu “Telegram”, redzams, kā kādā sporta zālē, kur izguldīti mobilizētie, notiek uzbrukums pulkvežleitnantam.

Spriežot pēc sarunas, kas pievienota šiem videokadriem, izriet, ka grupa mobilizēto uzbrukusi virsniekam viņa teiktā dēļ – ka visus viņus ved uz fronti kā “lielgabalu gaļu”.

Vēl audio ziņā dzirdams, ka tās autora brālis, kurš atstāsta notikuma vietā redzēto, atklāj, ka mobilizētie vīrieši ir teju nekontrolējami.

Rudens iesaukums obligātajā militārajā dienestā Krievijas pilsētā Ivanovā

Jauniesaucamie krievijas jaunieši iziet medicīnisko pārbaudi Ivanovas rekrutēšanas centrā.

gallery icon
12

“Man brālis raksta, ka vienam te pulkvežleitnantam, kurš staigāja apkārt un stāstīja, ka visus, redz, vedot kā “lielgabalu gaļu”, viņam visu purnu nonesa. Bars uzbruka, no sirds atspārdīja, viņus knapi noturēja,” teikts audio ziņā.

“Vienam palika sūdīgi, viņu ātrie savāca, citi, kuriem slikti – staigā apkārt, raud, viens gribēja aizmukt, viņu noķēra. Te tagad 1080 cilvēki atrodas, pilnīgs p****c, te drīz nažu cīņas sāksies. Visi pārdzērušies,” teikts video.

Krievija no Krimas uz Hersonas apgabalu nosūtījusi 2000 mobilizēto

Pēdējo dienu laikā Krievija okupētajā Ukrainas daļā no Krimas uz Hersonas apgabalu pārvietojusi 2000 mobilizēto, ceturtdien pavēstījis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

“Zināms par 2000 Krimā mobilizēto cilvēku nosūtīšanu 27. septembrī no Sevastopoles uz Hersonas apgabalu,” teikts sociālajā tīklā “Facebook” publicētajā paziņojumā.

Okupētajā Krimā kara komisāri saņēmuši rīkojumu krievu okupācijas armijā visupirms iesaukt Krimas tatārus un nosūtīt viņus uz armijas daļām, kas veic uzdevumus intensīvu kauju zonās.

“Tikai [Krimas] Sakas rajonā 26. septembrī mobilizēts 21 šīs tautības cilvēks,” teikts paziņojumā.