foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Peskova, Medvedeva un citu Putina draugu dēli: kuri no ierēdņu bērniem ir pakļauti mobilizācijai?
Dmitrijs Peskovs ar dēlu.
Pasaulē
2022. gada 25. septembris, 19:47

Peskova, Medvedeva un citu Putina draugu dēli: kuri no ierēdņu bērniem ir pakļauti mobilizācijai?

Jauns.lv

21. septembrī Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijā tiek ieviesta mobilizācija. Pēc viņa teiktā - daļēja. Patiesībā dokuments ļauj piesaukt jebkuru. Arī deputātu un propagandistu bērni nav nekāds izņēmums. "The Insider" ir atradis Putinam pietuvinātu ierēdņu un politiķu dēlus, kuri pēc visiem parametriem pakļaujas mobilizācijai, bet droši vien tā arī nedosies karot.

Precizējums: ir pieci kritēriji, kuri nosaka piemērotību militārajam dienestam, vadoties pēc veselības rādītājiem. Dati par to tiek ierakstīti kara biļetē. "The Insider" nezina par visu zemāk minēto veselības stāvokli, kā arī nevar apgalvot, ka viņiem nav termiņa pagarinājuma saistībā ar četru bērnu aizbildniecību. Šī saraksta pamatā ir atvērti dati.

Iļja Medvedevs

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Medvedeva dēlam Iļjam ir 27 gadi. 2016. gadā viņš pabeidza Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūta Starptautisko tiesību fakultāti un tūlīt pēc izlaiduma tika pieņemts darbā kompānijā "VKontakte" - tiesa, nevienam nav zināms, kādā amatā. Pēc tam pārgājis darbā uz a/s "EM Uai grup", kuras īpašnieks ir Maksims Jusufovs - bijušā enerģētikas ministra Igora Jusufova jaunākais dēls. Šā gada vasarā Medvedevs juniors iestājās partijā "Vienotā Krievija".

Nikolajs Čoulzs

32 gadus vecais Nikolajs Čoulzs ir Kremļa preses sekretāra Dmitrija Peskova dēls. Līdz 2012. gadam dzīvojis Anglijā, kur pat paspējis atsēdēt 15 mēnešus cietumā par to, ka garāmgājējam nozadzis naudu un mobilo telefonu. Čoulzs ir ideāls mobilizācijas kandidāts: dienējis raķešu karaspēkā, ir rezerves militārists. Kādu laiku viņš strādājis arī par RT korespondentu.

"YouTube" kanāla "Populārā politika" vadītāji varēja sazvanīt Čoulzu. Viņi stādījās priekšā kā kara komisariāta darbinieki un paziņoja, ka tam tur jāierodas 22. septembrī pulksten 10 no rīta. Peskova dēls atbildēja, ka nekur, "dabiski, neieradīsies" un solīja, ka jautājumu risinās "citā līmenī".

Andrejs Patruševs

Bijušajam Krievijas Federālā drošības dienesta direktoram un Drošības padomes sekretāram Nikolajam Patruševam ir divi dēli: Dmitrijs un Andrejs. Pirmais mobilizācijai nepiekrīt, jo ieņem Lauksaimniecības ministra amatu. Savukārt Andrejs ir ideāls kandidāts: 2003. gadā beidzis FDD akadēmiju un līdz 2006. gadam nostrādājis par specdienesta personāla darbinieku nodaļā, kas kūrē naftas tirgu. No FDD viņš aizgāja vispirms uz "Rosneft", bet pēc tam ar Vjetnamas biznesmeņiem darbojās kopīgajā naftas kompānijā "Vjetsopetro".

Aleksandrs un Daniels Solovjovi

Arī divi Krievijas galvenā propagandista Vladimira Solovjova dēli pakļaujas mobilizācijai. 35 gadus vecais Aleksandrs beidzis Londonas Mākslas universitāti, kur ieguvis maģistra grādu specialitātē "Kino un televīzijas režisors". Danielam ir 20 gadu, viņš beidzis Lomonosova skolu un saskaņā ar tabloīdiem savu dzīvi veltījis ballītēm.

Ivans Sečins

"Rosneft" vadītāja Igora Sečina dēlam ir 33 gadi. Viņš jau paspējis saņemt ordeņa medaļu par II pakāpes "nopelniem Tēvzemes labā" par ieguldījumu kurināmā un enerģētikas kompleksa attīstībā un šobrīd strādā tēva korporācijā.

Oļegs Grefs

Arī "Sberbank" vadītājam Germanam Grefam ir dēls, kurš atbilst mobilizācijas kritērijiem - 40 gadus vecais Oļegs. Līdz 2009. gadam viņš dzīvoja Londonā, kur, tāpat kā tēvs, nodarbojās ar finansēm. Pēc 2009. gada Grefs juniors atgriezās Krievijā un iekārtojās darbā slavenajā "Deutsche Bank". Vēlāk viņu iecēla "Alfa Group" piederošās investīciju firmas "A1" pārvaldnieka amatā.