Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vladimirs Putins neieradīsies uz Mihaila Gorbačova bērēm
foto: AFP/Scanpix
Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikšanās laikā ar jauniecelto "Aeroflot" priekšsēdētāju un izpilddirektoru Sergeju Aleksandrovski Kremlī, Maskavā, 2022. gada 26. augustā.
Pasaulē

Vladimirs Putins neieradīsies uz Mihaila Gorbačova bērēm

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau ir atvadījies no pirmā PSRS prezidenta Mihaila Gorbačova Centrālajā klīniskajā slimnīcā Maskavā. Tā paziņojis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Vladimirs Putins neieradīsies uz Mihaila Gorbačova...

Peskovs precizēja, ka Putins iebraucis slimnīcā pirms izlidošanas uz Kaļiņingradu. Pēc preses sekretāra teiktā, prezidents nepiedalīsies Gorbačova bērēs.

"Mēs zinām, ka atvadu ceremonija notiks 3. septembrī, bet diemžēl prezidenta darba grafiks viņam neļaus to darīt 3. septembrī, tāpēc viņš pieņēma lēmumu to noteikti izdarīt šodien," sacīja Peskovs.

Peskovs arī informēja, ka prezidenta atvadu ceremonija notiks ar "valsts bēru elementiem".

"Tur būs valsts bēru elementi tajā ziņā, ka būs goda sardze. Tiks organizētas atvadas. Šajā gadījumā valsts sniegs palīdzību šo bēru organizēšanā," sacīja Peskovs.

Prezidenta preses sekretārs neprecizēja, ar ko konkrēti ceremonijas statuss atšķirsies no oficiālajām valsts bērēm, vēsta "Meduza".

Jau ziņots, ka pirmais un pēdējais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs nomira 30. augustā 91 gada vecumā pēc smagas un ilgstošas slimības. 

Pēc Gorbačova nāves Putins par aizgājušo politiķi sacīja: "Mihails Gorbačovs bija politiķis un valstsvīrs, kam bija milzīga ietekme uz pasaules vēstures gaitu. Viņš vadīja mūsu valsti sarežģītu, dramatisku pārmaiņu, vērienīgu ārpolitisko, ekonomisko, sabiedrisko izaicinājumu periodā. Viņš dziļi saprata, ka reformas ir nepieciešamas, centās piedāvāt savus risinājumus briestošajām problēmām.

Īpaši atzīmēšu arī to lielo humanitāro, labdarības, izglītošanas darbību, ko Mihails Gorbačovs vadīja visus pēdējos gadus.
Vēlreiz lūdzu pieņemt sirsnīgus līdzjūtības un atbalsta vārdus sakarā ar pieredzēto zaudējumu."