Putina fanātiķis uz skatuves uznes galvaskausu, apgalvojot, ka tas pieder kritušam ukraiņu karavīram
Ekrānuzņēmums no video. Igors Manguševs uz skatuves kāpa, turot rokās galvaskausu
Pasaulē
2022. gada 28. augusts, 18:48

Putina fanātiķis uz skatuves uznes galvaskausu, apgalvojot, ka tas pieder kritušam ukraiņu karavīram

Jauns.lv

Ar vājprātīgu priekšnesumu uz skatuves kāpis 36 gadus vecais ultranacionālists Igors Manguševs. Uzrunājot pūli, viņš rokās turēja galvaskausu, apgalvojot, ka tas ir "Azovstaļ" rūpnīcā Mariupolē kritis Ukrainas karavīrs.

Manguševs ir nacionālistiskās kustības "Gaismas Krievija" vadītājs un privātas armijas "ENOT" veidotājs, kam esot saikne ar Krievijas Federālo drošības dienestu, raksta ārvalstu mediji.

Ārvalstu mediji ziņo, ka arī pats Manguševs piedalījies karā Ukrainā.

Savā runā Manguševs sacīja, ka Krievija karo ar Ukrainas ideju, tāpēc visi ukraiņi esot jānogalina.

"Mēs esam dzīvi, bet viņš jau ir miris," norādot uz galvaskausu, sacīja Manguševs. "Lai viņš sadeg ellē. Viņam nepaveicās. Mēs no viņa galvaskausa uztaisīsim biķeri."

Kāds cilvēks publikā piepeši pajautā, vai tas tiešām nav civiliedzīvotāja galvaskauss, uz ko Manguševs atbild apstiprinoši.

"Tas tiešām nav civiliedzīvotājs, mēs viņu paši nogalinājām."

Sociālajos tīklos izplatīto video pamanījis un komentējis arī Ukrainas Augstākās Radas cilvēktiesību komisārs Dmitro Lubinecs.

"Tas, ka Krievijas Federācija pārkāpj starptautiskās humanitārās tiesības attiecībā uz dzīvajiem, nav noslēpums, bet tas pats notiek ar mirušajiem. Krievi ar saviem propagandistiem turpina dehumanizēt ukraiņus, attaisnojot masu slepkavības. Kritušo Mariupoles aizstāvju "mirstīgo atlieku" demonstrēšana kļuvusi par iemeslu "stāvizrādei"," norādīja Ukrainas tiesībsargs.

Pēc viņa teiktā, vienīgais šādas Krievijas Federācijas rīcības mērķis ir kārtējo reizi sagādāt sāpes upuru tuviniekiem.

"Atgādināšu - kad cilvēki karā mirst, pret viņu ķermeni jāizturas ar cieņu. Nezināmu personu mirstīgās atliekas ir jāidentificē. Tie ir starptautiskie standarti, kuru īstenošana garantē, ka cilvēki nepapildinās pazudušo personu sarakstu," viņš uzsvēra.

Par šo video informēta ANO, kas izmeklē Krievijas veiktos kara noziegumus Ukrainā.

No "Azovstaļ" izdevies evakuēt varonīgos Mariupoles aizstāvjus

No aplenktās tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" Mariupoles pilsētā pirmdien tika evakuēti 264 Ukrainas karavīri, paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

gallery icon