foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Kovids atgriezies Uhaņā - četru inficēto dēļ miljons cilvēku dodas lokdaunā
Daļai Uhaņas iedzīvotāju pēc četriem atklātajiem gadījumiem nu jādodas lokdaunā
Pasaulē
2022. gada 28. jūlijs, 11:24

Kovids atgriezies Uhaņā - četru inficēto dēļ miljons cilvēku dodas lokdaunā

Jauns.lv

Ķīnas pilsētā Uhaņā, kas tiek uzskatīta par Covid-19 izcelsmes vietu, atkal reģistrēti pirmie vīrusa gadījumi, kā rezultātā daļā pilsētas ieviests lokdauns.

Pēc četru asimptomātisku Covid-19 gadījumu atklāšanas lokdauns noteikts aptuveni miljonam Dzjansijas rajona iedzīvotāju. Viņiem dots rīkojums trīs dienas uzturēties savās mājās.

Zināms, ka Ķīna joprojām turpina ievērot "nulles Covid" stratēģiju, tostarp veicot masveida testēšanu, stingrus izolācijas pasākumus un nosakot lokālus lokdaunus.

Uhaņā notiek masu testēšana uz Covid-19

Kopš 12.maija, kad Uhaņā tika nolemts uzsākt visu 11 miljonu iedzīvotāju testēšanu uz Covid-19, izdevies iegūt jau vairāk nekā 3 ...

gallery icon
39

Pateicoties stingrajiem drošības pasākumiem, Ķīnā reģistrēts daudz mazāk Covid-19 izraisīto nāves gadījumu nekā citviet pasaulē, norāda BBC.

Taču pēdējā laikā aizvien pieaug šīs stratēģijas pretinieku skaits, jo ierobežojumi ietekmē cilvēku ikdienu un uzņēmējdarbību. 

Uhaņā, kurā dzīvo aptuveni 12 miljoni cilvēku, pirms divām dienām regulāro pārbaužu laikā atklāti divi asimptomātiski saslimšanas gadījumi. Vēl divi gadījumi atklāti, izsekojot kontaktpersonas, un jau neilgi pēc tam rajonā tika noteikts lokdauns.

Uhaņa kļuva pazīstama visā pasaulē 2020. gada sākumā kā pirmā vieta, kur zinātnieki atklāja jauno koronavīrusu, un tā bija pirmā pilsēta, kurā tika ieviesti bargi ierobežojošie pasākumi. Tolaik pasauli stingrā pilsētas bloķēšana šokēja, taču nepagāja ilgs laiks, līdz šo praksi nācās piekopt arī citām valstīm un pilsētām.

Cilvēki steidzas pamest tikko atvērto Uhaņu

Uhaņa, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, trešdien beidzot atvērta un cilvēkiem atļauts atstāt pilsētu, ja viņi ir veseli, paziņojušas Ķīnas ...

gallery icon
34

Ķīnas pūliņi vainagojās ar panākumiem, un ierobežojumi tur tika atcelti daudz agrāk nekā citās valstīs.

2020. gada decembra sākums Uhaņā. Ikdiena tur ir tīri patīkama

Aptuveni pirms gada pasaules medijus pāršalca ziņa par kādu mīklainu vīrusu, kas uzliesmojis Ķīnas pilsētā Uhaņā, bet neviens tobrīd vēl ...

gallery icon
30

Tomēr nu situācija atkal ir mainījusies, Ķīnai īstenojot "Covid nulles stratēģiju", nevis mēģinot sadzīvot ar vīrusu, kā to lēmušas citas valstis.

Vien nesen no stingra, divus mēnešus ilga lokdauna izkļuva teju 25 miljoni Šanhajas iedzīvotāju.

Tā izskatās vēlme izskaust Covid-19 pilnībā. Šanhaja 2022. gada pavasarī

Visu laiku lielākā Covid-19 uzliesmojuma dēļ 2022. gada pavasarī Ķīnas pilsētā Šanhajā ir noteikta stingra karantīna. Iedzīvotājiem ir jāuzturas tikai ...

gallery icon
22

Jauns.lv jau ziņoja, ka jūnijā Pasaules Veselības organizācija (PVO) ieteica zinātniekiem turpināt pētīt visus iespējamos Covid-19 pandēmijas cēloņus, neizslēdzot versiju par vīrusa nopludināšanu no laboratorijas Ķīnā. Divos nesen publicētajos pētījumos izmantotas pilnīgi atšķirīgas pieejas, bet secinājumi ir vienādi: Huanan jūras velšu tirgus Uhaņā, Ķīnā, visticamāk, bija koronavīrusa epicentrs.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24