Pasaulē
2022. gada 15. jūlijs, 07:11

“Viņš ir pieķerts melojot un mūs visus uztvēris par idiotiem.” Londonas iedzīvotāji gan kritizē, gan atbalsta Borisa Džonsona darbu premjera amatā

Jauns.lv

No atbalsta līdz skarbai kritikai – tāds ir Londonas iedzīvotāju vērtējums par Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona darbu valdības vadītāja amatā. Jauns.lv Londonas ielās sastaptajiem cilvēkiem vaicāja, kā viņi vērtē Borisa Džonsona veikumu un ko sagaida no jaunā premjerministra.

“Viņš neizpildīja neko no tā, kas viņam bija jāizdara,” saka Natalija, piebilstot, ka Boriss Džonsons Apvienotajai Karalistei esot radījis vairāk problēmu nekā tās novērsis.

Tikmēr Ornela norāda, ka Lielbritānijas premjerministra amatā Borisam Džonsonam izdevies atrisināt jautājumus, ko iepriekšējie valdības vadītāji nespēja. “Viņš ir paveicis nepieciešamas lietas, piemēram, “Brexit”. Tā ir viena no galvenajām lietām, par ko cilvēki viņu slavē,” saka Ornela. Tomēr viņas vērtējumā ar to ir par maz, un Lielbritānijā joprojām ir virkne problēmu, kuru risināšanu nedrīkst atstāt bez ievērības.

Vairāki aptaujātie piemin Borisa Džonsona reputācijas problēmas un atgādina par skandāliem, tostarp ballītēm Covid-19 ierobežojumu laikā.

foto: AFP/Scanpix
Vairāki aptaujātie piemin Borisa Džonsona reputācijas problēmas un atgādina par skandāliem.

“Viņš ir pieķerts melojot. Viņš mūs visus ir uztvēris par idiotiem,” saka Endžija. Viņai piekrīt arī Ellī, kura norāda, ka ne tikai ballīšu skandāls, bet arī citas lietas, piemēram, “kā viņš risināja pandēmijas laika problēmas”, bija ļoti slikti paraugi, un viņa neizdarīto darbu saraksts esot nebeidzams.

Inflācija ir aktuāls temats ne tikai Latvijas, bet arī Lielbritānijas iedzīvotājiem. Runājot par to, kādam jābūt jaunā valdības vadītāja galvenajam uzdevumam, vairākums aptaujāto īpaši uzver dzīves dārdzības radīto problēmu risināšanu. Ornelanorāda, ka tas ietekmē ikvienu strādājošo Apvienotajā Karalistē, īpaši Londonas iedzīvotājus, kurikrasi izjūt izmaksu pieaugumu.  

Britu premjers Boriss Džonsons ar kundzi Keriju

gallery icon

Plašāk Londonas iedzīvotāju viedokļus uzzini rakstam pievienotajā Jauns.lv spciālreportāžā no Londonas Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons 7. jūlijā paziņoja par atkāpšanos no Konservatīvās partijas līdera amata, kas nozīmē arī premjerministra amata zaudēšanu. Džonsona demisiju izraisīja viņa valdības ministru masveida atkāpšanās, tādējādi izrādot savu neapmierinātību ar Džonsona rīcību saistībā ar dažādajiem skandāliempēdējā laikā, arī par ballītēm Dauningstrītā, kas pārkāpa Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus. Borisa Džonsona pēctecis Lielbritānijas Konservatīvo partijas līdera un līdz ar to arī premjerministra amatā kļūs zināms 5. septembrī, paziņojusi partija.

Boriss Džonsons un viņa sieva Kerija

gallery icon