foto: ekrānuzņēmums no video
Vladimira Žirinovska dēls Igors kārtējo reizi mainījis savu identitāti: tagad viņš vairs nav sava tēva dēls
Vladimira Žirinovska dēls Igors, bēgdams no sankcijām, nu pilnībā atteicies no saviem senčiem un tagad dēvējas Dāvida Aleksandra dēla Garsijas vārdā.
Pasaulē
2022. gada 27. maijs, 05:31

Vladimira Žirinovska dēls Igors kārtējo reizi mainījis savu identitāti: tagad viņš vairs nav sava tēva dēls

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Aprīļa sākumā mūžībā aizsauktā Krievijas ekscentriskā Krievijas politiķa, Liberāldemokrātiskās partijas līdera Vladimira Žirinovska (1946-2022) dēls Igors jau otro reizi mainījis savu identitāti. Ja pirmo reizi viņš mainīja tikai uzvārdu, tad tagad viņš attiecies pat no tēvavārda un vairs it nekas neliecina par viņa sākotnējo izcelsmi. Nu viņš ir Dāvids Garsija Aleksandra dēls, vēsta pasaules plašsaziņas līdzekļi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aprīļa sākumā Igors neieradās uz sava no Covid-19 komplikācijām mirušā tēva bērēm. Viņš vien nosūtījis sēru vainagu ar uzrakstu: “Salīgsim mieru”.

Baumo, ka tēva un dēla attiecībām svītru pārvilka politiskās domstarpības, kaut gan abi pirms tam bija, kā sacīt, vienā laivā. Igors Ļebedevs/Žirinovskis arī bija politiķis, protams, ne jau tik redzams kā viņa tēvs; viņš desmit gadus – no 2011. līdz 2021. gadam - bija Valsts domes vicespīkers, arī ievēlēts no Liberāldemokrātiskās partijas. Pērn viņš paziņoja, ka pamet politiku un vairs nekandidēs uz Krievijas parlamentu.

Žirinovska dēls atsakās no savas identitātes (krievu val.):

Jau iepriekš - pēc tam, kad viņš sāka kāpt augšup pa politiskās karjeras kāpnēm - viņš bija nomainījis savu sākotnējo Žirinovska uzvārdu uz mātes uzvārdu, lai Žirinovska vārds netraucētu pašam izsisties sabiedrībā. Ja Krievijā tas varbūt arī nostrādāja, tad Amerikā un Eiropā nē. Žirinovska dēls jau kopš 2014. gada ir ietverts starptautisko sankciju sarakstos kā kaismīgs Putina režīma atbalstītājs un viņš nevar rīkoties ar saviem neskaitāmiem īpašumiem un līdzekļiem ne ASV, ne Spānijā. Viņam vēl esot īpašumi Apvienotajos Arābu Emirātos – Dubaijā, uz kuriem aresti gan neattiecas.

Jau pērn Igors Ļebedevs esot mainījis savu vārdu uzvārdu, vēsta radio “Brīvība”, atsaucoties uz izdevumu “Baza”, lai mēģinātu izsprukt no sankciju spaidiem. Pagaidām gan nav zināms, vai tas viņam ir palīdzējis. Viņš vārdu esot mainījis jau 2021. gada jūlijā un pat līdz rudenim vairākus mēnešus Krievijas Valsts domē pamanījies strādāt ar savu veco vārdu un uzvārdu. Žurnālisti ziņas par Žirinovska dēla vārda maiņu izdevies atrast Krievijas pasu reģistra datu bāzēs.

Pašlaik nevienam nav arī īsti drošu ziņu, kur pašlaik atrodas Žirinovska dēls. Klīst dažādas versijas: Spānija, ASV vai Apvienotie Emirāti.

Īpašs pārsteigums par Igora jauno identitātes vārdu gan neesot. Pirmām kārtām, viņš ir visa spāniskā cienītājs (viņam esot īpašumi ne tikai Spānijā; viņš arī dzīvojot ASV spāniskajos apgabalos). Otrkārt, kā ilggadējs Krievijas Futbola savienības izpildkomitejas loceklis viņš izvēlējies vārdu un uzvārdu, kāds ir populārs vairākiem Spānijas futbolistiem. Treškārt, spāniskajā pasaulē tik izplatīts vārds kā Dāvids Garsija viņam ļaus pazust “ļaužu masā”. Tomēr īsti pārliecība, ka vienkārši vārda maiņa viņam palīdzēs izsprukt no Amerikas un visas Eiropas izlūkdienestiem īsti nav.

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Vladimira Žirinovska

Kristus Glābēja katedrālē Maskavā atvadās no mirušā Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas (LDPR) līdera Vladimira Žirinovska.

gallery icon
17

Krievijas prezidenta amata kandidāts Vladimirs Žirinovskis

gallery icon
13

Vladimirs Žirinovskis Rīgā

gallery icon
14
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās