foto: EPA/Scanpix
Putins izdzīvojis atentātā, paziņo izlūkdienesta vadītājs
Putinam esot uzbrukuši "Kaukāza reģiona pārstāvji".
Pasaulē
2022. gada 23. maijs, 16:27

Putins izdzīvojis atentātā, paziņo izlūkdienesta vadītājs

Jauns.lv

Ar skaļu paziņojumu klajā nācis Ukrainas aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirilo Budanovs. Viņš apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirms diviem mēnešiem ir pārcietis atentātu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Budanova teikto publicējis Ukrainas laikraksts “Ukrainska Pravda”, skaidrojot, ka mēģinājums nonāvēt Krievijas ilggadējo vadoni pavisam noteikti ir saistāms ar viņa uzsākto karu Ukrainā.

Tas, kā zināms, dārgi izmaksājis ne vien ukraiņiem, kuri cieš no okupantu armijas nežēlībām, bet arī pašai Krievijai, kuras ekonomiku karš ir pamatīgi sadragājis, solot vēl grūtākas dienas nākotnē.

Putins Kremlī godina olimpiskos varoņus un nosvin daiļslidotājas Vaļijevas 16. dzimšanas dienu

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ...

gallery icon
37

Uzbrukuši Kaukāza reģiona pārstāvji

Ukrainas laikraksts, atsaucoties uz Budanovu, raksta, ka pārstāvji no Kaukāza reģiona, kurā ietilpst Armēnija, Azerbaidžāna, Gruzija un Krievijas dienvidu daļa, mēģinājuši nogalināt Putinu.

"Bija mēģinājums nogalināt Putinu. Viņam pat uzbrukuši, kā mēdz teikt, Kaukāza pārstāvji, ne tik sen," - teicis Ukrainas drošībnieku pārstāvis.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon
74

“Šī nav publiska informācija. Tas bija absolūti neveiksmīgs mēģinājums, bet tas tiešām notika. Tas bija apmēram pirms diviem mēnešiem. Es atkārtoju, ka šis mēģinājums bija neveiksmīgs. Par šo pasākumu nebija publicitātes, bet tas notika,” ukraiņu laikrakstā citēts Budanovs.

Runas par to, ka Putins baidoties no atentāta mēģinājuma pret viņu kopš viņa lēmuma iebrukt Ukrainā, klīst jau labu laiku.

Putins jau iepriekš ir vairākkārt apgalvojis, ka paglābies no neskaitāmiem mēģinājumiem viņu nonāvēt.

Savulaik pretrunīgi vērtētā ASV žurnālista Olivera Stouna filmā par Vladimiru Putinu, Krievijas ilggadējais vadonis apgalvoja, ka pārcietis piecus atentātus, un, ka vienīgais iemesls, kādēļ viņš vēl ir dzīvs – ir viņa tendence pašam rūpēties un organizēt savus apsardzes spēkus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās