foto: ZUMAPRESS.com
Gatavojoties uzbrukt Lieldienās, krievi uz raķetēm rakstot "Kristus ir augšāmcēlies", liecina pārtverta telefonsaruna
Krievu okupanti Lieldienu brīvdienās gatavojas pastiprināt uzbrukumus Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām
Pasaulē
2022. gada 23. aprīlis, 17:11

Gatavojoties uzbrukt Lieldienās, krievi uz raķetēm rakstot "Kristus ir augšāmcēlies", liecina pārtverta telefonsaruna

Jauns.lv

Krievu okupanti Lieldienu brīvdienās gatavojas pastiprināt uzbrukumus Ukrainas civiliedzīvotājiem un militārpersonām, uz munīcijas ciniski rakstot "Kristus ir augšāmcēlies!", liecina pārtverts krievu karavīra zvans savai ģimenei.

Par to, atsaucoties uz Ukrainas Drošības dienestu, ziņo "Ukrinform". Kā zināms, pareizticīgie pirmās Lieldienas svinēs svētdien, 24. aprīlī.

"Mūsu puiši gatavo Lieldienu olas hoholiem (Krievijā lietots nievājošs apzīmējums ukraiņiem – red.) Mūsu tankisti raksta "Kristus ir augšāmcēlies!" uz raķetēm. Mēs svinam dzīvi," krievu okupants stāsta savai sievai, kura par teikto pasmejas.

Tad, kad saruna skar krievu karavīra Mikolajivas apgabalā dislocēto vienību, viņa balss tonis izmainās. No 19 karavīriem palikuši tikai septiņi, bet pārējie ir vai nu nogalināti, vai aizbēguši no karadarbības zonas.

"Jauni vīri nenāk. Tieši otrādi – visi iet prom! Kuru gan mums atsūtītu? Visi bēg! No mūsu brigādes jau izstājušies kādi 600 cilvēki... Šeit palikuši tikai neatlaidīgākie un dzērāji," rezumē okupants.

Ukrainas Drošības dienests komentē sarunu, sakot, ka Ukrainas aizstāvji darīs visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka tas, kas ir palicis pāri no ienaidnieka brigādes, tiks "izformēts" pēc iespējas ātrāk.

Tikmēr sociālajos tīklos parādījusies bilde, kurā redzams, ka sveicienus uz raķetēm okupantiem gatavo arī ukraiņi, tiesa gan, uz tām paužot atriebību par izpostītajām Ukrainas pilsētām.

Savukārt Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs ienaidniekam apsolījis "Lieldienu kūkas". Pēc viņa teiktā, šīs kūkas katru dienu tiek vestas pāri robežai ar speciāliem konvojiem, un rīt gaidāmas dažas "jaunas Lieldienu kūkas bruņotajiem spēkiem, kas veiksmīgi tiks pielietotas pret ienaidnieku".

Militārā slimnīca Zaporižjā, kur atgūstas ievainotie ukraiņu karavīri

gallery icon

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

Ukraiņiem 2022. gada pavasaris jāpavada pazemē. Kā rit dzīve Harkivas metro

Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka bezjēdzīgo karu Ukrainā, valsts otrās lielākās pilsētas Harkivas metro sistēma ir kļuvusi par mājvietu ...

gallery icon