foto: Ekrānuzņēmums
Medvedčuks video aicina Putinu iemainīt viņu pret Mariupoles aizstāvjiem un iedzīvotājiem
Prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks.
Pasaulē
2022. gada 18. aprīlis, 14:31

Medvedčuks video aicina Putinu iemainīt viņu pret Mariupoles aizstāvjiem un iedzīvotājiem

Jauns.lv

Ukrainas Drošības dienests sociālajos tīklos publicējis video, kurā redzams Ukrainā aizturētais prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks.

Zināms, ka Medvedčuks 26.februārī aizbēga no viņam noteiktā mājas aresta un 2.martā tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā, bet 12. aprīlī aizturēts Ukrainā, kur tiesa viņam noteikusi apcietinājumu bez tiesībām tikt atbrīvotam pret drošības naudu

Medvedčuks videoformātā vērsies pie Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar aicinājumu apmainīt viņu pret Mariupoles aizstāvjiem un iedzīvotājiem.

"Es gribu vērsties pie Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina ar ierosinājumu apmainīt mani pret Mariupoles aizstāvjiem un iedzīvotājiem, tiem, kuri palikuši aplenktā pilsētā bez drošas piekļuves humānās palīdzības koridoriem," viņš sacīja.

Zināms, ka Kremlis jau trešdien noraidījis Kijivas piedāvājumu apmainīt Ukrainā aizturēto prokrievisko politiķi Viktoru Medvedčuku pret Krievijas sagūstītajiem ukraiņiem.

"Viņš ir ārvalsts politiķis," sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Kremlim nav zināms, vai Medvedčuks maz vēlētos Maskavas iesaistīšanos. "Medvedčukam nekad nav bijušas nekādas aizkulišu attiecības ar Krieviju," apgalvoja Peskovs, liekot noprast, ka pretējā gadījumā Medvedčuks būtu pametis Ukraina pirms Krievijas iebrukuma sākuma.

foto: EPA/Scanpix
Prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks.

Medvedčuks tiek uzskatīts par Krievijas ietekmīgāko politisko sabiedroto Kijevā.

Viņš atbalsta ciešāku attiecību veidošanu ar Maskavu un Ukrainas medijos tiek dēvēts par "Putina kūmu", jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir Medvedčuka meitas krusttēvs.

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

Ukrainā viņš izpelnījies nosodījumu, jo turpināja nodarboties ar uzņēmējdarbību Krievijā, kad tā 2014.gada bija izvērsusi agresiju pret Ukrainu, anektējusi Krimu un turpināja destabilizēt Donbasu.

Medvedčukam pērn tika paziņots, ka viņš tiek turēts aizdomās par valsts nodevību un terorisma finansēšanu, un viņam tika noteikts nepārtraukts mājas arests.

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon