foto: VIA REUTERS
Lielbritānija nosaka sankcijas 386 Krievijas Valsts domes deputātiem
Krievijas parlamenta apakšpalāta.
Pasaulē
2022. gada 11. marts, 16:57

Lielbritānija nosaka sankcijas 386 Krievijas Valsts domes deputātiem

Jauns.lv / LETA

Lielbritānija piektdien noteica papildu sankcijas pret Krieviju, "melnajā sarakstā" iekļaujot 386 Krievijas Valsts domes deputātus, kas atbalstīja diktatora Vladimira Putina lēmumu sākt jaunu iebrukumu Ukrainā.

Jaunās sankcijas pret Krievijas parlamenta apakšpalātas deputātiem paredz aizliegumu viņiem ierasties Lielbritānijā, kā arī liedz piekļuvi jebkādiem viņu aktīviem Lielbritānijā.

Sankcijas Lielbritānijas Ārlietu ministrija pamato ar Valsts domes deputātu balsojumu februārī, atbalstot tā dēvēto Luganskas un Doņeckas tautas republiku neatkarību, kas tika izmantots par ieganstu iebrukumam Ukrainā.

"Mēs vēršamies pret tiem, kas ir līdzatbildīgi par Putina nelikumīgo iebrukumu Ukrainā, un tiem, kas atbalsta šo barbarisko karu," norādījusi Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, piebilstot, ka spiediens pret Krieviju un tās ekonomiku netiks samazināts.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas valdība ceturtdien pakļāva sankcijām septiņus tā dēvētos krievu oligarhus, tiem nosakot ieceļošanas aizliegumu un iesaldējot to īpašumus.

Cita starpā sankcijas piemērotas futbola kluba "Chelsea" īpašniekam Romanam Abramovičam, vienam no vadošajiem Krievijas rūpniekiem Oļegam Deripaskam, "Rosņeftj" vadītājam Igoram Sečinam un "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram.

Lielbritānijas premjerministrs izpelnījies kritiku par kavēšanos vērsties pret krievu bagātniekiem, kuri pēc Padomju Savienības sabrukuma iecienījuši Londonu.