Pasaulē
2022. gada 10. marts, 06:50

"Viņš pazina savu slepkavu." Izskan jauna informācija par pēkšņi mirušā Putina ienaidnieka Gluškova nāvi

Jauns.lv

Krievu biznesmeni un Vladimira Putina kritiķi Nikolaju Gluškovu nogalināja Kremļa pasūtīts slepkava un britu autoritātes zina, kurš to izdarīja, apgalvo 2018. gadā pēkšņi mirušā Gluškova draugs.

Tobrīd 68 gadus veco Nikolaju Gluškovu nožņaudza ar suņu siksnu viņa mājā Londonā slepkava, kurš mēģināja panākt, ka notikušais izskatās pēc pašnāvības, vēsta "Mirror".

Julijs Dubovs, pēdējais izdzīvojušais Putina kritiķu grupas loceklis Apvienotajā Karalistē, apgalvo, ka viņa draugs pazinis slepkavu. 73 gadus vecais Dubovs sarunā ar "Mirror" sacīja: "Visi Nikolaja sakari ar ārpasauli bija pieejami viņa datorā, tālrunī un "iPad"."

"Nikolajs ielaida slepkavu savā mājā, un nav nekādu iespēju, ka viņš to būtu darījis, vispirms nesazinoties ar viņu. Es domāju, ka britu policija un drošības dienests zina, kas to izdarīja, viņiem vienkārši nav pietiekami daudz pierādījumu.

Es uzskatu, ka tas, kurš ir atbildīgs, ir Krievijā un mēs nekad neredzēsim viņu pametam valsti." Slepkavība notika nedēļu pēc tam, kad Krievijas spiegi Anglijas pilsētā Solsberi saindēja dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon

Bijušais "Aeroflot" direktora vietnieks Gluškovs iepriekš bija stāstījis draugiem, ka viņš bija mērķis agrākā saindēšanas mēģinājumā. 

Gluškovu mirušu atrada viņa meita Natālija un partneris Denis Trušins. No ielaušanās mājā nebija ne miņas.

Toksikoloģijas ziņojums atklāja, ka viņa organismā ir zems sedatīvo narkotiku un alkohola līmenis.

Tikmēr par karu Ukrainā Gluškova draugs Dubovs sacīja:

"Sankcijas darbojas, bet tās vajadzēja ieviest pirms 15 gadiem. Putinam nebija šīs jaunās raķetes, viņam nebija šī milzīgā armija. Tagad ir par vēlu."

Policisti Londonā pie mirušā Nikolaja Gluškova mājas

Lielbritānijas pretterorisma policija otrdien paziņoja, ka sākusi izmeklēšanu saistībā ar krievu trimdinieka Nikolaja Gluškova nāvi, kurš nomiris Londonā savās mājās ...

gallery icon

2018. gadā Jauns.lv vēstīja, ka Lielbritānijas policija nav atradusi ielaušanās pazīmes mājā, kurā miris tika atrasts krievu biznesmenis Nikolajs Gluškovs. Viņš bija nelaiķa krievu uzņēmēja Borisa Berezovska draugs un darījumu partneris.

Gluškovs, kurš bijis tuvs Berezovska līdzgaitnieks, divas reizes apsūdzēts par krāpšanu Krievijā. Uzņēmējs savulaik vadījis uzņēmumus "LogoVAZ" un "Aerofolot".

Arī Berezovskis 2013.gadā tika atrasts miris Londonā savās mājās. Policija uzskatīja, ka viņš izdarījis pašnāvību, taču Gluškovs un citi viņa draugi par to izteica šaubas, savukārt koroners konstatēja, ka jautājums par nāves apstākļiem paliek atklāts.