foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Mirst varoņa nāvē: ukraiņu karavīrs upurēja sevi, lai uzspridzinātu tiltu, pa kuru grasījās braukt okupanti
Tiek norādīts, ka Jūras kājnieku pavēlniecība lūgs augstāko virspavēlniecību piešķirt matrozim Vitālijam Skakunam valsts apbalvojumu.
Pasaulē
2022. gada 25. februāris, 13:02

Mirst varoņa nāvē: ukraiņu karavīrs upurēja sevi, lai uzspridzinātu tiltu, pa kuru grasījās braukt okupanti

Jauns.lv

Kijevas tuvumā kāds Ukrainas spēku inženieris – matrozis vārdā Vitālijs Skakuns uzspridzinājis tiltu, upurējot pats sevi, lai tikai apturētu Krievijas karaspēka virzīšanos uz priekšu.

Veicot tilta spridzināšanu, pats karavīrs nav paspējis atkāpties un gājis bojā. Par to ziņo Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

Lai apturētu Krievijas spēku tanku kolonnas virzību, pieņemts lēmums par Geničeskas autotilta spridzināšanu, teikts paziņojumā.

“Izpildīt šo uzdevumu pieteicās inženieris-matrozis Skakuns Vitālijs Vladimirovičs. Tilts tika mīnēts, bet viņš nepaspēja aiziet. Vitālijs izgājis uz sakariem ar cīņas biedriem un paziņojis, ka spridzina tiltu. Tūlīt pat atskanēja sprādziens. Mūsu brālis ir miris. Viņa varonīgā rīcība ievērojami palēnināja ienaidnieka virzību, kas ļāva vienībai pārdislocēties un organizēt aizsardzību,” paziņoja ģenerālštābā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Tiek norādīts, ka Jūras kājnieku pavēlniecība lūgs augstāko virspavēlniecību piešķirt matrozim Vitālijam Skakunam valsts apbalvojumu.

Tiek norādīts, ka Jūras kājnieku pavēlniecība lūgs augstāko virspavēlniecību piešķirt matrozim Vitālijam Skakunam valsts apbalvojumu.

Ukrainas mediji, atsaucoties uz ģenerālštābu un Suhoputnaja VSU, vēstīja, ka Kijevas ziemeļrietumu virzienā uzspridzināti trīs tilti, lai apturētu Krievijas karaspēka virzību.

Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon

Zelenskis: Vairumā virzienu ienaidnieks apturēts, notiek kaujas

Karā, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins izvērsis pret Ukrainu, vairumā virzienu ienaidnieks ir apturēts, notiek kaujas, piektdienas rītā pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mūsu puiši un meitenes, visi Ukrainas aizstāvji neļāva ienaidniekam īstenot iebrukuma operatīvo ieceri vienā dienā. Ukraiņi izrāda īstu varonību. Vairumā virzienu ienaidnieks ir apturēts. Notiek kaujas. Tāpēc Krievijas iebrukums notiek pēc aprēķina, ka mūsu spēki tiks nogurdināti, bet mēs neesam noguruši," sacīja prezidents.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon

Putins piedraud rietumiem, lai neiejaucas

Putins jau paguvis brīdināt rietumvalstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".

Viņš apsūdzēja ASV un to sabiedrotās, ka tās ignorējušas Krievijas prasību nepieļaut Ukrainas iestāšanos NATO un piedāvāt Maskavai drošības garantijas.

Putins sacīja, ka Krievijas militārās operācijas mērķis ir nodrošināt Ukrainas "demilitarizāciju" un ka visi Ukrainas karavīri, kas noliks ieročus, varēs droši atstāt kaujas zonu.

"Esmu pārliecināts, ka uzticamie Krievijas bruņoto spēku virsnieki un kareivji profesionāli un vīrišķīgi izpildīs savu pienākumu," sacīja Putins.

Jau ziņots, ka Kremļa administrācija trešdien publiskoja ieganstu iebrukumam Ukrainā, paziņojot, ka Donbasa "tautas republiku" vadītāji ir lūguši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "palīdzību", lai ''atvairītu agresiju'' no Ukrainas armijas puses.

Ukraina aicina ANO Drošības padomi apturēt karu
Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kisļica aicinājis Drošības padomi darīt visu, lai apturētu karu pret viņa valsti.

"Šo organizāciju uzdevums ir apturēt karu," uzrunājot Drošības padomes sēdi, uzsvēra Kisļica.
Vēršoties pie Krievijas vēstnieka ANO Vasīlija Ņebenzjas, Kisļica mudināja: "Zvaniet Putinam, zvaniet Lavrovam, lai apturētu šo agresiju".

Bēgļu centrs, kurā izmitina no separātistu “republikām” evakuētos

Vairākas dienas pēc tam, kad tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” līderi paziņoja par tūlītēju evakuāciju, parādījušās fotogrāfijas no ...

gallery icon

Krievija šobrīd rotācijas kārtībā pilda ANO Drošības padomes prezidējošās valsts pienākumus.

"Atsakies no priekšsēdētāja pienākumiem," uzrunājot Krievijas pārstāvi, sacīja Ukrainas diplomāts. "Nav tādas šķīstītavas kara noziedzniekiem. Viņi iet pa taisno uz elli, vēstniek."

Nokaitētās vārdu apmaiņas gaitā Ņebenzja taisnojās, ka Krievija veic tikai "īpašu militāru operāciju".

"To nesauc par karu," viņš sacīja Ukrainas kolēģim.

Vēlāk Ņebenzja piebilda: "Es noslēgumā gribu teikt, ka mēs neesam agresīvi pret Ukrainas tautu, bet pret huntu, kas ir pie varas Kijevā."

Krievijas vēstnieka apgalvojumi, ka Krievijas iebrukums Ukrainā nav karš, ir vājprāts, jau pēc sēdes sacīja Kisļica.

"Jūs gribat, lai es preparēju tādas personas trako, vājprātīgo semantiku, kura prezidents pasludina karu, un viņš spēlējas ar vārdiem," atbildot uz žurnālista jautājumu, sacīja vēstnieks. "Un jūs lūdzat mani interpretēt. Tas ir vājprāts."