foto: AFP/Scanpix
Krievija ziņo par pieciem bojāgājušajiem pie Ukrainas robežas
Ilustratīvs foto
Pasaulē
2022. gada 21. februāris, 15:55

Krievija ziņo par pieciem bojāgājušajiem pie Ukrainas robežas

Jauns.lv

Krievijas militārpersonas paziņojušas, ka nogalināti pieci cilvēki, kas mēģinājuši pārkāpt Krievijas robežu, atsaucoties uz ziņu aģentūru "Reuters", raksta "The Guardian". Ukraina noliegusi šo izskanējušo informāciju.

Krievijas amatpersonas paziņojušas, ka Krievijas karaspēks un robežsargi nav ļāvuši "diversantiem" pārkāpt Ukrainas-Krievijas robežu.

Saskaņā ar ziņojumiem Krievijas Rostovas apgabalā iznīcinātas Ukrainas bruņotās automašīnas.

Kā vēsta ziņu aģentūra "Interfax", incidents esot noticis ap plkst.6 pēc Maskavas laika Rostovas apgabalā pie Krievijas un Ukrainas robežas.

Krievijas Federālā drošības dienesta robežsargi esot atklājuši iespējamo Ukrainas armijas "diversantu grupu", un izsaukuši palīdzību no Krievijas Dienvidu armijas apgabala.

Krievijas armijas vienība iznīcinājusi divus Ukrainas armijas transportlīdzekļus, kas, domājams, šķērsojuši robežu, teikts oficiālajā paziņojumā, kas sniegts aģentūrai "Interfax".

Ukraina noliedz Krievijas sacīto

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs pirmdien paziņoja, ka Ukrainas militārpersonas nav iesaistījušās šāda veida sabotāžā un neatrodas Rostovas apgabalā. Rezņikovs norādīja, ka Maskava pēdējo dienu laikā ir izveidojusi neskaitāmus viltus stāstus un video, lai dotu prezidentam Vladimiram Putinam ieganstu uzbrukt Ukrainai.

Arī Ukrainas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka iepriekš minētie Krievijas apgalvojumi ir "viltus ziņas". "Neviens mūsu karavīrs nav šķērsojis robežu ar Krievijas federāciju un neviens šodien nav gājis bojā," norāda ministrijā.

Krievija grasoties safabricēt ieganstu karam

Situācija frontē starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajām kaujinieku bandām Doņeckas un Luhanskas apgabalos ir kļuvusi nestabilāka laikā, kad Krievija ir koncentrējusi karaspēku pie Ukrainas robežām un plāno iebrukt Ukrainā.

Kā piektdien pavēstīja prokrievisko kaujinieku līderi, daļa iedzīvotāju no Ukrainas Donbasa apgabala austrumdaļas, kas neatrodas Ukrainas centrālās valdības kontrolē, tiks evakuēta uz Krievijas Rostovas apgabalu, ņemot vērā spriedzes palielināšanos reģionā.

Bēgļu centrs, kurā izmitina no separātistu “republikām” evakuētos

Vairākas dienas pēc tam, kad tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” līderi paziņoja par tūlītēju evakuāciju, parādījušās fotogrāfijas no ...

gallery icon
17

Ir plānots evakuēt vairākus simtus tūkstošus iedzīvotāju.  Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru.

Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

ASV arī paudusi bažas, ka Maskava grasās safabricēt ieganstu, lai iebruktu Ukrainā.

Ukrainā separātisti ar artilēriju sašāvuši bērnudārzu

Satraukuma pilns ceturtdienas rīts ir bijis Ukrainas spēku kontrolētajā apdzīvotajā vietā Luhanskas Staņicā. Tur viens no daudziem Krievijas kontrolēto separātistu ...

gallery icon
11

Jau kādu laiku medijos, atsaucoties uz avotiem, kuriem ir saiknes ar izlūkdienestiem, tiek ziņots par inscenētu “masu slepkavību” atklāšanu, kuru vainu Kremlis plānojot novelt uz Ukrainas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Tiek pieļauts, ka tādējādi Kremlis plānotu attaisnot atkārtotu, masīvu iebrukumu kaimiņvalstī.