Stāsts, kas šokēja daudzus: vīrietis nepamanīts 30 gadus nodzīvo mežā
foto: Ekrānuzņēmums
Pasaulē

Stāsts, kas šokēja daudzus: vīrietis nepamanīts 30 gadus nodzīvo mežā

Jauns.lv

Singapūra ir zināma kā viena no urbanizētākajām valstīm pasaulē. Bet kādam vīrietim šāda vide nešķita piemērota pastāvīgai dzīvošanai.

Stāsts, kas šokēja daudzus: vīrietis nepamanīts 30...

Pavisam nesen virāls kļuva stāsts par kādu 79 gadus vecu kungu, kurš dzīvo mežā. Daudzi bija šokā no tā, kāpēc neviens viņam nav sniedzis pietiekamu palīdzību un, kā viņam izdevies nodzīvot dzīvi nepamanītam 30 gadus, vēsta BBC.

Ziemassvētkos vīrieti vārdā O Go Sengu apturēja policija. Atklājies, ka viņš nodarbojas ar tirdzniecību bez oficiālas atļaujas. Viņš pārdeva augļus un dārzeņus, ko pats bija izaudzējis. Pēc pandēmijas viņš zaudēja puķu pārdevēja darbu.  

Misters O domā, ka par viņu ziņojis neapmierināts klients pēc strīda par vienu dolāru, ko viņš prasīja par precēm. Tajā brīdī garām gāja labdarības darbiniece Viviāna Pana un pamanīja, ka ar vīrieti runā policija, kas bija konfiscējusi viņa dārzeņus.

Viņa bijusi dusmīga par šādu situāciju, lai gan sapratusi, ka likums aizliedz nodarboties ar tirdzniecību uz ielas. Viņa nofilmēja notiekošo un ievietoja "Facebook", kur šis video ātri vien kļuva virāls. Video dēļ mistera O stāsts pievērsa arī vietējās pašvaldības uzmanību. Un tad atklājies, ka viņš nepamanīts dzīvo mežā jau 30 gadus.

Misters O uzauga ģimenē vietējā ciemā. 1980. gados šie ciemi tika likvidēti, lai to vietā uzbūvētu daudzstāvu namus. Daudziem ciema iedzīvotājiem tika piedāvāts valsts dzīvoklis, taču misteram O nebija iespējas nodrošināt pašam savu dzīvesvietu.

Viņa brālim valsts piešķīrusi dzīvokli un vīretis aicināts dzīvot tur, tomēr ar laiku izvācies, jo neesot vēlējies apgrūtināt ģimeni. Viņš devies uz mežu netālu no viņa vecajām mājām un sāka pavadīt naktis teltī, kas izveidota no koka un bambusa. Turpat blakus savai apmetnei viņš sācis audzēt dārzeņus.

foto: Ekrānuzņēmums

Mitrais un siltais klimats viņam neesot sagadājis nekādas neērtības, tāpat kā vientulība. Visliktākais aspekts dzīvei mežā esot peles. Tās iekļuvušas teltī un sagrauzušas apģērbu.

Kad vien bija iespēja, viņš strādājis dažādus gadījuma darbus. Dažreiz par nopelnīto naudu pircis prāmja biļetes, lai dotos uz tuvējo salu. Tur viņš iepazinies ar kādu dāmu, ar kuru viņam ir kopīga meita, kurai tagad ir 17 gadi. 

Viņa atzinusi, ka nav zinājusi par apstākļiem, kādos dzīvo tēvs. Par spīti tam, ka pats dzīvoja mežā, viņš savu ģimeni iespēju brīžos atbalstīja arī finansiāli, mēnesī sūtot 500 līdz 600 dolārus (apmēram 400 – 500 eiro).

Bezpajumtnieku Singapūrā ir relatīvi maz. Tā ir viena no bagātākajām populācijām pasaulē. Singapūrā ir arī attīstīta mājokļu sistēma. 80 procenti iedzīvotāju dzīvo īpašumā, kuru subsidē valsts.

Šā gada februarī misteram O piešķirts mājoklis. Tagad viņš dzīvo vienistabas dzīvoklī kopā ar vēl kādu vīrieti. Misters O strādā par šoferi un dažreiz darbojas dārzā.

"Pirmo reizi 30 gadus skatījos televīziju. Tas man ļoti patika. Protams, man pietrūkst brīvā dzīve mežā, lai gan dodu priekšroku mājoklim ar visām ērtībām. Joprojām atgriežos mežā katru dienu. Es ceļos trijos no rīta, apģērbjos, eju pārbaudīt savus dārzeņus pirms sākas mana darba diena."