foto: ZUMAPRESS.com
Vai gaidāma atkārtota uzvara? Itālija izvēlējusies savus pārstāvjus šī gada "Eirovīzijai"
2022. gada starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" dalībnieki "Mahmood & Blanco" no Itālijas.
Pasaulē
2022. gada 7. februāris, 16:49

Vai gaidāma atkārtota uzvara? Itālija izvēlējusies savus pārstāvjus šī gada "Eirovīzijai"

Jauns.lv

Tuvojoties starptautiskajam “Eirovīzijas” dziesmu konkursam, Itālija svētdien izvēlējusies pārstāvjus, kuri par uzvaru šogad cīnīsies Turīnā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Noslēdzoties 72. Sanremo dziesmu festivālam, svētdienas rītā starp 25 konkursa dalībniekiem “Eirovīzijas” pārstāvniecībai tika izraudzīts puišu duets “Mahmood & Blanco”.

Mahmood jau iepriekš ir kāpis uz lielās “Eirovīzijas” skatuves – 2019. gadā Telavivā, Izraēlā ar skaņdarbu “Soldi” mūziķis Itālijai izcīnīja otro vietu.

Tāpat, kā 2021. gadā, arī šogad Itālija izraudzījusi dziesmu itāļu valodā. Skaņdarbs “Brividi” (tulkojumā no itāļu valodas – “drebuļi”), kas nacionālajā atlasē guva 54,3% balsu, uzsver to cilvēku nedrošību un kļūdas, kuri ne vienmēr prot mīlēt.

“Dziesmai ir svarīgs vēstījums par brīvību, kas ir universāls motīvs. Vēlme paust visu iespējamo mīlestību pat tad, ja ir bailes kļūdīties un justies neadekvātam, nespējot atklāt, ko jūti,” par dziesmu stāsta mūziķi.

Kā liecina bukmeikeru prognozes, pagaidām Itālijai ir lielākās izredzes jau atkal plūkt uzvaras laurus "Eirovīzijā". Dziesmas videoklips "YouTube" piecu dienu laikā guvis vairāk kā 13 miljonus skatījumu un skaņdarbs ir pārspējis jaunu rekordu, platformā "Spotify" gūstot visvairāk klausījumus vienas dienas laikā Itālijā.

2021. gadā Itālijai uzvaru dziesmu konkursā nesa rokgrupas "Måneskin" skaņdarbs “Zitti E Buoni”, kas ir valsts trešā uzvara “Eirovīzijā”.

"Eirovīzijas 2021" uzvarētāji - Itālijas pārstāvji "Maneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni"

gallery icon
43

Jau ziņots, ka Latvija savu pārstāvi “Eirovīzijai” izvēlēsies 12. februārī. Latvijai tika izlozēta vieta pirmajā pusfinālā 10. maijā, kur mūsu pārstāvis par vietu finālā sacentīsies kopā ar Albāniju, Bulgāriju, Lietuvu, Moldovu, Nīderlandi, Slovēniju, Šveici, Ukrainu, Austriju, Horvātiju, Dāniju, Grieķiju, Islandi, Norvēģiju, Krieviju, Portugāli un Armēniju.

Kurš būs šī gada uzvarētājs? Visu 2021. gada Eirovīzijas dalībnieku priekšnesumi

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalās 39 valstu pārstāvji, no kuriem 26 piedalīsies konkursa finālā. No šīm valstīm piecas, tostarp konkursa ...

gallery icon
39

Samanta Tīna uz tirkīzzilā paklāja Eirovīzijas dziesmu konkursa atklāšanā

Roterdamā oficiāli atklāts 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju ar dziesmu “The Moon Is Rising” pārstāv konkursa “Supernova 2020” ...

gallery icon
11
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās