Pasaulē
2022. gada 20. janvāris, 16:39

Džonsons karalienei pēc prinča Filipa nāves esot piedāvājis "Covid-19 ierobežojumu atlaidi"

Jauns.lv

Dauningstrīta esot piedāvājusi Lielbritānijas karalienei Elizabetei II izņēmuma kārtā uz viņas vīra prinča Filipa bērēm pērnā gada 17. aprīlī ļaut ierasties vairāk cilvēkiem, nekā tas tolaik valstī atļauts, atsaucoties uz žurnālu "Private Eye", ziņo britu mediji.

Karaliene atteikusi, jo vēlējusies rādīt piemēru tautai, turklāt šāds izņēmums nebūtu godīgs pret citiem iedzīvotājiem, kuri Covid-19 pandēmijas laikā zaudējuši tuviniekus.

Zināms, ka laikā, kad nomira princis Filips, Lielbritānijā spēkā bija stingri Covid-19 ierobežojumi, kas attiecās arī uz bēru apmeklētāju skaitu un sociālo distancēšanos.

Tuvākie Vindzoras pilī atvadās no prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
80

Skumjajā dienā karaliene Elizabete II ievēroja visas valstī noteiktās prasības un bēru laikā sēdēja viena, nošķirta no pārējās ģimenes.

Karaliene Elizabete II atvadās no ilggadējā dzīvesbiedra prinča Filipa

17. aprīlī, Vindzoras pilī pēdējā gaitā izvada princi Filipu, Edinburgas hercogu, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīru, kurš 73 gadus uzticīgi ...

gallery icon
17

Kā ziņo "Private Eye", britu premjerministra Borisa Džonsona birojs pēc Edinburgas hercoga nāves sazinājies ar Bakingemas pili, piedāvājot atvadu pasākumā ierobežojumus mīkstināt.

Karaļnams atteicies no šāda piedāvājuma, savukārt premjerministra birojs karaliskās ģimenes sēru laikā, 16. aprīlī Dauningstrītā sarīkoja divus saviesīgus pasākumus. Pats Džonsons gan tos neesot apmeklējis.

Boriss Džonsons un viņa sieva Kerija

gallery icon
23

Savukārt pēdējās dienās gaismā nākušas ziņas, ka Džonsons ar kolēģiem klaji pārkāpis mājsēdes noteikumus, 2020. gada maijā piedaloties premjera rezidences Dauningstrītas dārzā sarīkotā ballītē. Džonsons atzinis, ka piedalījies šajā pasākumā, jo domājis, ka tajā netiks pārkāpti valstī noteiktie ierobežojumi.

Džonsons šonedēļ publiski atvainojies karalienei Elizabetei II par notikušo.

Elizabetes II dzīvesbiedra prinča Filipa nāve: Lielbritānijā izsludinātas sēras

gallery icon
40

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Pēc jaunajām apsūdzībām noteikumu pārkāpumos spiediens pret britu premjerministru Džonsonu kļuvis lielāks gan no sabiedrības, gan politisko kolēģu puses. Lai noturētos amatā, viņam šobrīd jāpieliek lielas pūles.

Zināms, ka trešdien Džonsons nācis klajā ar negaidītu paziņojumu, informējot, ka no nākamās nedēļas Anglijā tiek atcelta lielākā daļa Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu.

Cilvēkiem vairs nebūs jāvalkā maskas iekštelpās, jāstrādā no mājām un jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, lai iekļūtu sabiedriskās vietās, piemēram, naktsklubos, parlamentā paziņoja Džonsons. Premjers norādīja, ka, pateicoties balstvakcinācijas kampaņai, Anglijā iespējams atgriezties pie plāna A, pārtraucot ierobežojumus, ko paredz plāns B.