foto: REUTERS/SCANPIX
NEXTA: Irāna atsakās pieņemt teju 100 no Lukašenko ievestajiem migrantiem. Iemesls esot saikne ar terorismu
Saskaņā ar “NEXTA” publicētu dokumenta fotogrāfiju paziņojums Baltkrievijas pusei nosūtīts pagājušā gada 17. decembrī.
Pasaulē
2022. gada 13. janvāris, 05:32

NEXTA: Irāna atsakās pieņemt teju 100 no Lukašenko ievestajiem migrantiem. Iemesls esot saikne ar terorismu

Jauns.lv

Baltkrievijas opozīciju atbalstošais “Telegram” informatīvais kanāls “NEXTA” apgalvo, ka Irāna ir atteikusies uzņemt 96 no Lukašenko Baltkrievijā ielaistajiem migrantiem. Iemesls – nepastarpināta saikne ar teroristiskajām organizācijām.

Saskaņā ar kaimiņvalsts informācijas kanāla pausto Irānas vēstniecība Baltkrievijas Ārlietu ministrijai nosūtījusi vēstuli, paziņojot, ka nevar ielaist savā valstī konkrēto skaitu migrantu, kas iestrēguši Baltkrievijā, jo “šie cilvēki ir saistīti ar ekstrēmistu un/vai teroristu grupējumiem”.

Saskaņā ar “NEXTA” publicētu dokumenta fotogrāfiju paziņojums Baltkrievijas pusei nosūtīts pagājušā gada 17. decembrī:

foto: Ekrānuzņēmums no "NEXTA"/"Telegram"
"NEXTA" publicētā fotogrāfija ar dokumentu, kurš, saskaņā ar kaimiņvalsts mediju, liecina, ka Irāna atteikusies uzņemt 96 no Baltkrievijā nokļuvušajiem migrantiem.

Resurss piebilst, ka šobrīd gan šo 96, gan arī citu Baltkrievijā ielaisto un iestrēgušo migrantu liktenis ir neskaidrs.

No viņiem novērsušies arī Lukašenko režīma kontrolētie propagandas mediji, kuri krīzes augstākajos punktos cītīgi aģitēja, ka šie ļaudis ir jāuzņem Eiropas Savienībai.

Migranti ar Lukašenko "svētību" pārlaiž nakti noliktavā

Pēc vakardienas sadursmēm ar Polijas robežsargiem, kuru laikā migranti apmētāja tos ar akmeņiem un koka gabaliem, atbildē saņemot ūdens lielgabala ...

gallery icon
37

Jau ziņots, ka Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un galvenokārt Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuri, uzdodoties par tūristiem, ieradušies Baltkrievijā no Irākas un citām Tuvo Austrumu valstīm.

Migrantu telšu nometne uz Polijas-Baltkrievijas robežas

gallery icon
16

Eiropas Savienība ir apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Tikmēr Lukašenko režīms noliedz tam piedēvēto migrantu krīzes organizēšanu un veicināšanu, rudens mēnešos regulāri izvēršot dažāda veida provokācijas Baltkrievijas-Polijas robežas tuvumā, kā arī izplatot propagandu par radušos migrantu krīzi.

Lai arī šobrīd krīze ir pierimusi, Latvijas un Lietuvas robežsargi joprojām saskaras ar salīdzinoši biežiem mēģinājumiem nelikumīgi šķērsot robežu no Baltkrievijas puses.