Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Navaļnija līdzgaitnieks aicina Eiropu pārtraukt Putina nomierināšanas politiku
foto: Sergei Savostyanov/TASS/SCANPIX
Pasaulē

Navaļnija līdzgaitnieks aicina Eiropu pārtraukt Putina nomierināšanas politiku

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs otrdien aicinājis Eiropu pārtraukt nomierināšanas politiku attiecībā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un piemērot sankcijas viņam un viņa tuvāko cilvēku lokam.

Navaļnija līdzgaitnieks aicina Eiropu pārtraukt Pu...

Volkovs ar šādu aicinājumu nāca klajā Eiropas Parlamentā (EP), kur viņš pievienojās Navaļnija meitai Darjai, kura tēva vietā saņēma prestižu apbalvojumu.

"Nomierināšanas politika ir izmēģināta daudzas reizes un bijusi neauglīga. Pamēģināsim ko citu," žurnālistiem sacīja Volkovs, runājot par Rietumu reakciju uz Krievijas spēku koncentrēšanu pie Ukrainas robežām, kas raisījusi bažas par iespējamo uzbrukumu.

ASV un Eiropas valstis draudējušas Krievijai ar smagām ekonomiskām sekām gadījumā, ja tā uzbruktu Ukrainai, bet arī centušās runāt ar Putinu, lai atvairītu krīzi.

Pēc Volkova domām, Krievijas spēku koncentrēšana pie Ukrainas robežām ir tīrā šantāža: "Ja jūs nerunāsiet ar mani, ja prezidents Baidens nepiezvanīs man, es sākšu jaunu asinsizliešanu Eiropā."

"Piemērojiet viņiem sankcijas par šantāžu, par spēku savilkšanu un pēc tam atceliet, kad viņi atvilks karavīrus," aicināja Volkovs.
Navaļnijs atrodas cietumā kopš janvāra, kad atgriezās Maskavā no Vācijas, kur viņš atveseļojās no saindēšanas ar nervus paralizējošu vielu "Novičok", par ko viņš vaino Kremli.

Krievija kopš tā laika pasludinājusi Navaļnija organizācijas un politisko biroju tīklu par ekstrēmistisku, un daudzi Navaļnija sabiedrotie ir pametuši Krieviju. Varasiestādes arī sākušas vairākas jaunas izmeklēšanas pret Navaļniju, tostarp par ekstrēmismu, par ko viņam var nākties pavadīt cietumā vēl desmit gadus.

Volkovs, kurš pašreiz nedzīvo Krievijā, nodēvēja Navaļniju par Putina personīgo ieslodzīto un sacīja, ka tikai no Putina ir atkarīgs, kad viņš iznāks brīvībā.

"Kas varētu ietekmēt šādu situāciju? Kā mēs esam ierosinājuši, ķerieties klāt Putina naudai, saņemiet viņa naudu par ķīlnieci. Tas ļaus Eiropai (..) iegūt daudz labāku ietekmes sviru," sacīja Volkovs.