Pasaulē
2021. gada 12. decembris, 18:35

Lielbritānijā hospitalizēti pirmie ar Covid-19 omikrona variantu sasirgušie

Jauns.lv

Lielbritānijā reģistrēti pirmie gadījumi, kad hospitalizēti ar jauno Covid-19 omikrona variantu inficētie, raksta BBC.

Jaunais Covid-19 omikrona variants nu jau sastāda trešo daļu no šajās dienās Lielbritānijā reģistrētajiem inficēšanās gadījumiem.

Līdz svētdienai Apvienotajā Karalistē apstiprināti 3137 omikrona varianta gadījumi, no kuriem 1239 reģistrēti aizvadītajā diennaktī. Speciālisti gan lēš, ka, visticamāk, šis skaitlis ir vēl lielāks.

Kā norāda BBC, šobrīd nav skaidrs, vai ar omikrona variantu inficētie slimnīcā atrodas tieši vīrusa vai citu iemeslu dēļ.

Apvienotajā Karalistē vēl nav reģistrēts neviens omikrona izraisīts nāves gadījums, bet, kā norāda Veselības drošības aģentūras galvenā medicīnas padomniece Sūzana Hopkinsa, šis jaunais vīrusa variants identificēts tikai pirms pāris nedēļām. Aptuveni divas nedēļas arī ir laika posms, pēc kura ar vīrusu inficējušies pacienti mēdz tikt stacionēti.

Hopkinsa norāda, ka liels vīrusa uzliesmojuma vilnis jaunā varianta dēļ ir neizbēgams, bet šobrīd vēl nav skaidrs, kāda būs tā ietekme uz slimnīcām. 

Eksperti aicina iedzīvotājus doties saņemt Covid-19 balstvakcīnu. Lielbritānijā no pirmdienas to varēs saņemt ikviens iedzīvotājs, kurš sasniedzis 30 gadu vecumu. Tiek norādīts, ka trīs "Pfizer" vakcīnas devas spēj "neitralizēt" jauno Covid-19 paveidu. Arī laika posms, kas jāgaida pēc vakcinācijas kursa noslēgšanas, lai saņemtu trešo devu, Lielbritānijā samazināts no sešiem uz trim mēnešiem.

Britu premjerministrs Boriss Džonsons svētdien paziņojis, ka gatavojas uzsākt "nacionālo vakcinācijas misiju", lai novērstu Covid-19 omikrona varianta izplatību.

Savukārt Velsas veselības ministrs jau norādījis, ka, visticamāk, tuvāko nedēļu laikā tiks noteikti jauni Covid-19 ierobežojumi.