Pasaulē
2021. gada 22. oktobris, 12:33

ASV žurnālisti apsūdz flirtēšanā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu

Jauns.lv

Mediju uzmanības lokā nonākusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina intervija ar CNBC žurnālisti Hedliju Gamblu. Kamēr Krievijas mediji sievieti apsūdz savas seksuālās pievilcības izmantošanā, lai novērstu Putina uzmanību, tikmēr pati žurnāliste norāda uz feminismu.

Aizvadītajā nedēļā Gambla bija Maskavā, kur intervēja Putinu.

Vēl pirms intervijas kāda kamera nofilmējusi, kā abi aizskatuvē saskatījušies un šķietami flirtējuši. Savukārt pēc intervijas Putins norādījis, ka Gambla esot "pārāk skaista", lai saprastu visas viņa atbildes, vēstīja ASV laikraksts "The Hill".

Savukārt Krievijas mediji gāja krietni tālāk, apsūdzot Gamblu ASV "īpašā operācijā", lai piekļūtu Putinam. Bēdīgi slavenais propagandists Dmitrijs Kiseļovs valsts televīzijas raidījumam "Vesti Nedeli" norādīja, ka Gambla rīkojās "nekaunīgi" .

Viņš pat apgalvoja, ka viņa provokatīvi kustinājusi kailās kājas, to nosaucot par "pamata instinkta" izmantošanu. 

"Hedlija iespiedās apspīlētā, melnā kleitā, aiztika savus matus un uzvilka "Louboutin" augstpapēžu kurpes," viņš sacīja, norādot, ka viņas kājas bija "pārklātas ar mirdzošu ķermeņa eļļu".

"Viņa pilnībā strādāja ar savu ķermeņa valodu, kustinot kājas, nepārtraukti spēlējoties ar matiem, laizot lūpas un pat izvelkot mēli," norādīja Kiseļovs.

foto: ekrānuzņēmums no intervijas

Tikmēr ķermeņa valodas eksperts Darens Stantons "Mail Online" komentējis skandalozo interviju, skaidrojot, ka no uzņemtajiem materiāliem nav skaidrs, vai tā tiešām bijusi daļa no uzmanības novēršanas taktikas vai sievietei Putins patiesi šķitis pievilcīgs. Viņš gan vairāk sliecas uz otro variantu, jo paplašinātas zīlītes ir dabīga pazīme.

Stantons gan norādīja, ka Putins intervijas laikā neatsaucās šiem žestiem. "Prezidents palika konsekvents savā ķermeņa valodā un saglabāja savus standarta žestus. Putins ieņēma tādas pašas pozas, kādas bijušas arī sarunās ar citiem pasaules līderiem, piemēram, Donaldu Trampu, Borisu Džonsonu un Angelu Merkeli."

Tikmēr pati Gambla sociālajā vietnē "Instagram" ievietojusi fotogrāfiju, kurā redzams, ka viņas intervija nonākusi uz Krievijas laikraksta "Kommersant" pirmās lapas. Viņa raksta: "Mans labākais leņkis". Ierakstam viņa pievienojusi mirkļbirku "feminisms".