foto: AFP/Scanpix
Grēta Tūnberga piedalīsies "klimata streikā" Vācijā
Ar uzrakstiem "Šī ir krīze" un "Piektdienas nākotnei" protestā Stokholmā piedalījās vācu aktīviste Luīza Ņūbauere un zviedru aktīviste Grēta Tūnberga.
Pasaulē
2021. gada 24. septembris, 08:51

Grēta Tūnberga piedalīsies "klimata streikā" Vācijā

Jauns.lv / LETA

Vācijā piektdien pirms svētdien paredzētajām Bundestāga vēlēšanām virknē pilsētu notiks jauniešu vides aktīvistu kustības "Piektdienas nākotnei" rīkotais "klimata streiks", kurā piedalīsies desmitiem tūkstošu cilvēku, tostarp zviedru vides aktīviste Grēta Tūnberga.

"Piektdienas nākotnei" plāno 400 streikus visā Vācijā. Tūnbergai, kura iedvesmoja kustību, paredzēts teikt runu pie Reihstāga.

Aktīvisti vēlas atgādināt par sevi pirms svētdien gaidāmajām Vācijas Bundestāga vēlēšanām un nosūtīt skaidru vēstījumu, ka tūlīt nepieciešamas pārmaiņas.

Vācu aktīviste Karla Rēmtsma pauda viedokli, ka politiķi pēdējos mēnešos izmantojuši klimata pārmaiņas kā instrumentu priekšvēlēšanu kampaņā, bet nav nākuši klajā ar reāliem ierosinājumiem, kas būtu adekvāti cīņā pret klimata pārmaiņām.

Bez liela spiediena no sabiedrības Vācijas jaunā valdība nespēs ierobežot globālo sasilšanu līdz 1,5 grādiem, salīdzinot ar laiku pirms rūpnieciskās revolūcijas, norādīja aktīviste.

"Piektdienas nākotnei" pēdējos trīs gadus regulāri organizē demonstrācijas piektdienās, aicinot aktīvāk cīnīties pret klimata pārmaiņām un ievērot ANO Parīzes klimata vienošanos, ko starptautiskā sabiedrība parakstīja 2015. gadā, lai ierobežotu globālo sasilšanu.

2019. gada septembra streikā Vācijā streikā piedalījās 1,4 miljoni cilvēku.

Grētas Tūnbergas aktivitātes pret klimata izmaiņām.

Grētas Tūnbergas aktivitātes pret klimata izmaiņām.

gallery icon
7