Pasaulē
2021. gada 19. septembris, 19:03

VIDEO: nervus kutinošā performancē francūzis šķērso Sēnas upi pa virvi 70 metru augstumā

Jauns.lv

“Tas bija skaisti,” par savu bravūrīgo piedzīvojumu teica Neitans Paulins, kurš par godu Francijas mantojuma dienai šķērsoja Sēnas upi Parīzē pa virvi 70 metru augstumā.

600 metru garo pastaigu Paulins veica pa “slackline” virvi, kuras viens gals bija piestiprināts pie Eifeļa torņa, bet otrs - pie Chaillot teātra upes otrā krastā.

Uz 27 gadus veco Neitanu, kurš ar plikām pēdām veica elpu aizraujošo pastaigu, no lejas noskatījās pūlis līdzjutēju. Viņš pārvietojās nesteidzīgi, dažkārt apstājoties un demonstrējot iespaidīgus trikus uz virves.

Francūzis šķērso Sēnas upi pa virvi 70 metru augstumā

Par godu Francijas mantojums dienai Neitans Paulins veica elpu aizraujošu pastaigu pāri Sēnas upei Parīzē. Pa "slackline", kas novilkts starp ...

gallery icon
17

Drošības nolūkos viņam pusstundu garās performances laikā ap vidukli bija josta, kas piestiprināta ar virvi, kas neļautu vīrietim nokrist zemē.

“Nebija viegli pieveikt šos 600 metrus. Ar visu apkārt notiekošo, spiediens… Bija grūti koncentrēties, bet tas tik un tā bija skaisti,” pēc Sēnas upes šķērsošanas pa “slickline” atzina Paulins.

Neitans Paulins var lepoties ar vairākiem pasaules rekordiem. Arī 2017. gada mantojuma dienā viņš šķērsoja Sēnas upi uz virves, savukārt 2019. gadā francūzis pieveica 510 metru garu pastaigu pa virvi starp diviem Parīzes debeskrāpjiem 150 metru augstumā.

Francijas ikgadējā mantojuma dienā cilvēki tiek aicināti apmeklēt kultūrvēsturiskas ēkas un pieminekļus, kas ikdienā ir slēgti publikai. Paulins sacīja, ka vēlējies “izdarīt kaut ko skaistu un ar to dalīties, kā arī piešķirt jaunu skatījumu uz kultūras mantojumu.”

Lai pieveiktu šo izaicinājumu, Paulins trenējies daudzus gadus, turklāt arī pārvarējis savas bailes no augstuma, ar ko cīnījies bērnībā.

"Tas bija tik skaisti," viņš sacīja. "Performances laikā es neizjutu bailes no augstuma."