Pasaulē
2021. gada 17. septembris, 04:00

Kalniete: Alekseja Navaļnija cīņa par krievu tautas vārda un domas brīvību ir pelnījusi Saharova balvu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Eiropas Parlamenta lielākā politiskā frakcija – Eiropas Tautas partijas grupa – akadēmiķa Andreja Saharova vārdā nosauktajai balvai nominējusi Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju.

Sandra Kalniete, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente: “Kremļa mēģinājumi noindēt Alekseju Navaļniju parāda Putina, viņa tuvākā loka un visa režīma patieso seju un domāšanas veidu. Viņi baidās zaudēt varu, ir gatavi darīt jebko, lai varu saglabātu, tādēļ karo ar savu tautu. Aleksejs Navaļnijs ir drosmīgi stājies pretī režīma varaskārei, lai atjaunotu krievu tautai izvēles brīvību – viņš gadiem ilgi ir cīnījies par cilvēktiesībām, vārda un domas brīvību, pilsoniskajām brīvībām un pret korupciju. Aleksejs Navaļnijs ar savu darbu un apņēmību ir pierādījis, ka ir pelnījis saņemt Saharova balvu.”

foto: Publicitātes foto

Akadēmiķa Andreja Saharova vārdā nosaukto balvu Eiropas Parlaments ik gadu piešķir par domas brīvību tiem, kuri ziedojas cīņai par cilvēktiesībām.

“Eiropas Tautas partijas grupa ir stingri nosodījusi gan Alekseja Navaļnija slepkavības mēģinājumu, gan Krievijas tiesas politiski motivēto lēmumu piespriest viņam cietumsodu. Aleksejs Navaļnijs ir nekavējoties un bez nosacījumiem jāatbrīvo no ieslodzījuma, bet visiem atbildīgajiem, kuri organizēja uzbrukumu un, safabricējot tiesas spriedumu, klaji ņirgājās par taisnīgas tiesas pamatprincipiem, ir jābūt iekļautiem Eiropas Savienības sankciju sarakstā,” norāda S. Kalniete.

foto: Publicitātes foto

Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kā arī īpašajā komitejā par ārvalstu iejaukšanos Eiropas Savienības demokrātiskajos procesos, tai skaitā plaši izmantojot dezinformāciju. Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas.

Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskā grupā strādā 178 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Nevalstiskās organizācijas “VoteWatch Europe” reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem.

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā.