foto: CAMERA PRESS/EIDON / Vida Press
Navaļnijs aicina balsot par komunistiem, lai mazinātu valdošās partijas uzvaras iespējas
Ielu māksla Romā, kurā attēlots ieslodzījumā esošais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Pasaulē
2021. gada 15. septembris, 16:29

Navaļnijs aicina balsot par komunistiem, lai mazinātu valdošās partijas uzvaras iespējas

Jauns.lv / LETA

Nolūkā vājināt valdošās partijas "Vienotā Krievija" pozīcijas ieslodzījumā esošais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs trešdien aicinājis vēlētājus nedēļas nogalē paredzētajās Valsts domes vēlēšanās balsot par komunistiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc Kremļa izvērstās opozīcijas apkarošanas kampaņas, kuras rezultātā aktīvākie prezidenta Vladimira Putina oponenti atrodas aiz restēm vai bijuši spiesti bēgt no valsts, bet lielākajai daļai citu, izmantojot dažādas atrunas, kandidēšana liegta, tiek uzskatīts, ka "Vienotā Krievija" kārtējo reizi gūs vieglu uzvaru.

Taču Navaļnija līdzgaitnieki vēlēšanu priekšvakarā izvērsuši tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņu, aicinot vienmandāta apgabalos balsot par to kandidātu, kuram ir vislielākās izredzes pārspēt valdošās partijas kandidātu.

Gandrīz 140 jeb vairums no tiem 225 kandidātiem uz Valsts domi, kuriem atbalstu pauduši Navaļnija līdzgaitnieki, startē no Komunistiskās partijas.

Trimdā dzīvojošais opozīcijas līdera līdzgaitnieks Leonīds Volkovs paziņojis, ka tie, kuri balsos par "gudrās balsošanas" ieteiktajiem kandidātiem, patiesībā balsošot par Navaļniju.

"Tagad balsojot tā, kā iesaka "gudrā balsošana", jums ir iespēja nobalsot par Alekseju Navaļniju," lietotnē "Telegram" raksta Volkovs.

Kopumā Navaļnija sekotāji ieteikuši 1234 kandidātus, kas startē parlamenta apakšpalātas un dažādās vienlaikus notiekošajās vietējās vēlēšanās.

Maskavā "gudrās balsošanas" organizatori par komunistiem aicina balsot 11 no 15 vienmandāta apgabaliem.

Atbalsts pausts arī gandrīz 50 kandidātiem, kas iekļauti kopīgajā sarakstā, ko šogad veido par Kremļa kabatas partiju uzskatītā kreisi orientētā partija "Taisnīgā Krievija", kreisi nacionālistiskā partija "Krievijas patrioti" un profašistiskā partija "Par taisnību", kuru vada bēdīgi slavenais rakstnieks un Austrumukrainā karojušo teroristu bandu vadonis Zahars Preļepins.

Navaļnija līdzgaitnieki atbalstu izteikuši arī 20 kandidātiem, kurus izvirzījusi Vladimira Žirinovska vadītā galēji nacionālistiskā Liberāldemokrātiskā partija.

Valdošajai partijai "Vienotā Krievija", kas līdz šim pilnībā dominējusi parlamentā, tagad pirms vēlēšanām atbalstu pauduši tikai nepilni 30% vēlētāju.

Tiesa gan, arī pārējās trīs partijas - komunisti, "Taisnīgā Krievija" un LDP tiek uzskatītas par pilnīgi lojālām Putina režīmam un faktiski vienmēr kalpojušas kā Kremlim paklausīga balsošanas mašīna.

Tomēr, kā tviterī raksta opozīcijas līdera preses sekretāre Kira Jarmiša,"uzvara pār "Vienoto Krieviju" ir vēl viens solis, lai panāktu Navaļnija atbrīvošanu."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās