Skandalozais mākslinieks Benksijs pārsteidz ar jauniem darbiem Anglijas piekrastē

Anonīmais grafiti mākslinieks Benksijs apstiprina, ka viņš ir atbildīgs par vairāku jaunu mākslas darbu parādīšanos Anglijas austrumu krasta pilsētās.

gallery icon
Pasaulē
2021. gada 17. augusts, 11:20

FOTO: Anglijā aizķēpā vienu no pasaulslavenā mākslinieka Benksija jaunākajiem darbiem

Jauns.lv

Iepriekšējās nedēļas nogalē anonīmais grafiti mākslinieks Benksijs savā "Instagram" profilā apstiprināja, ka viņš ir autors jaunajiem darbiem Anglijas piekrastes pilsētās.

Šī mēneša sākumā uz Anglijas piejūras pilsētu sienām parādījās virkne jaunu mākslasdarbu, kurus cilvēki uzreiz atpazina - Benksija paraksts ir viņa neparastais stils un rotaļīgā mijiedarbība ar apkārtējo vidi.

Kopš darbu parādīšanās fani cītīgi sekoja līdzi mākslinieka soctīkliem, gaidot, kad autors apstiprinās savu veikumu. 

Un aizdomas apstiprinājās - 13. augusta vakarā Benksijs savā "Instagram" profilā publicēja video, kurā atrāda jaunos darbus.

Tomēr kādam Lovestoftas pilsētas iedzīvotājam mākslinieka darbs ir izraisījis negatīvas emocijas - nākamajā dienā pēc autora apstiprināšanas, zīmējums, kurā redzama žurka ar kokteili rokā, tika aizkrāsots.

foto: ZUMAPRESS.com
Dekorators cenšas noņemt krāsu, ar kuru tika aizkrāsots Benksija zīmējums.

Līdz pat šodienai mākslinieks savu identitāti ir saglabājis anonīmu. Grafiti mākslasdarbi pilsētās top naktī, lai autora personība netiktu nejauši atklāta.

Benksijs kļuva slavens 90. gados, kad Londonā un Bristolē sāka parādīties viņa ironiskie un provokatīvie grafiti. Daudzi viņa darbi tikuši izsolīti par lielām summām.

Šī gada martā britu mākslinieka glezna "Game Changer" tika izsolīta par 16,75 miljoniem sterliņu mārciņu (19,4 miljoniem eiro), visi līdzekļi tika novirzīti Lielbritānijas veselības aprūpes dienesta darbiniekiem. Šis darbs ir līdz šim visdārgākais autora veikums.

Benksijs strādā no mājām

Izolācija, karantīna, distancēšanās un palikšana mājās nav iemesls neradīt jaunus mākslas darbus - to dara pat noslēpumainais ielu mākslinieks Benksijs.

gallery icon