foto: unsplash.com
Traģēdija, kas satriekusi Ziemeļīriju: māte noslepkavojusi savu mazuli un mēģinājusi nogalināt arī divus gadus veco meitu
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2021. gada 30. jūlijs, 14:07

Traģēdija, kas satriekusi Ziemeļīriju: māte noslepkavojusi savu mazuli un mēģinājusi nogalināt arī divus gadus veco meitu

Jauns.lv

29 gadus vecā Raluka Tagani Ziemeļīrijas pilsētā Belfastā nogalinājusi savu astoņus mēnešus veco mazuli Liamu un mēģinājusi nogalināt arī viņa divus gadus veco māsu.

Viņas divgadīgā meita uzbrukuma laikā guva samgas traumas un šobrīd atrodas slimnīcā. Viņas stāvoklis patlaban ir stabils, norādījis policijas pārstāvis Kriss Millars.

“Es gribu pateikties vietējiem iedzīvotājiem par milzīgo atbalstu un pacietību otrdienas traģēdijas  izmeklēšanas procesā. Mēs turpinām darbu, un vēlos lūgt ikvienu, kam ir kāda infromācija, ar to dalīties,” savā “Twitter” profilā ierakstījis policists.

Noslepkavotā Liama tēvs Viljams bija ieplānojis no Anglijas atceļot uz Ziemeļīriju, lai ierastos uz dēla kristībām, taču traģiskā kārtā viņam nāksies apmeklēt dēla bēres.

Liama tēvs pēc traģēdijas nekavējoties ieradies Belfastā. Mazuļa pieminēšanai tika sarīkots piemiņas brīdis un vietējie iedzīvotāji pie ģimenes mājas ieradušies ar gūzmu zilu balonu. Viljams pateicies pilsētniekiem par viņu atbalstu un atzinis, ka viņš jūtas dziļi nelaimīgs.

“Šis piemiņas brīdis man nozīmē ļoti daudz,” iedzīvotājiem teicis mirušā bērna tēvs. “Mana sirds ir salauzta, taču jūsu atbalsts un mīlsetība man dod spēku. Palides jums no visas manas sirds.”

Tagani pēc uzbrukuma tika aizvesta uz slimnīcu, taču pēc tam nonākusi policijas uzraudzībā un tikusi nopratināta.

Viljama 26 gadus vecā meita Lara atzinusi, ka nekad dzīvē nav redzējusi savu tēvu tik šokētu. “Kad viņš uzzināja par Liama nāvi, viņš nometa telefonu un sāka kliegt. Es turēju viņu, kamēr viņš raudāja. Ieradās policija un mediķi, lai pārbaudītu, vai viņam viss ir kārtībā. Mans tēvs ir liels vīrietis, un viņš nekad neizrāda savas jūtas. Redzēt viņu tādu bija vienkārši briesmīgi.”

“Viņš ir salauzts. Viņam šodien bija jāapskata sava mazuļa miršais ķermenis. Viņa bērni ir visa viņa pasaule. Viņš ir pilnīgi sagrauts,” stāsta Lara.

Viljamam no iepriekšējām laulībām bija četri bērni, taču pirms trim gadiem viņš savā atvaļinājumā satika Tagani, un kopā radīja divus pēcnācējus.

“Es biju redzējusi mazulīti Liamu tikai videozvanā,” stāsta viņa 26 gadus vecā pusmāsa. “Mēs bijām plānojuši viņus apciemot, ierasties uz kristībām. Taču tagad tās būs bēres.”

Lara atzinusi, ka nevar iedomāties, ka kāds varētu nodarīt pāri viņas divus gadus vecajai pusmāsai. “Viņa vienmēr bija tik priecīga un saulaina. Viņa vienkārši bija maza laimīga meitenīte, kam patika spēlēt paslēpes. Brīdī, kad viņa ieraudzīja manu tēvu slimnīcā, viņa sāka raudāt. Viņa bija tik laimīga viņu ieraudzīt,” stāsta Lara.

Lai gan tiesa vēl nav beigusi šo lietu skatīt, policija nemeklē citus vainīgos.