foto: REUTERS/SCANPIX
Ieslodzītais Navaļnijs aicina savus atbalstītājus mobilizēties pirms parlamenta vēlēšanām
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs 2019. gada septembrī.
2021. gada 27. jūlijs, 17:52

Ieslodzītais Navaļnijs aicina savus atbalstītājus mobilizēties pirms parlamenta vēlēšanām

Jauns.lv / LETA

Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs otrdien aicinājis savus atbalstītājus mobilizēties pirms parlamenta vēlēšanām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Navaļnijs ar šādu aicinājumu nācis klajā dienu pēc tam, kad Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests "Roskomnadzor" nobloķēja piekļuvi 49 mājaslapām, kas saistītas ar Navaļniju, tostarp viņa galvenajai vietnei "navalny.com".

Navaļnija sabiedrotie prognozē, ka varasiestādes drīz vērsīsies arī pret mājaslapu "Gudrā balsošana", kas popularizē balsošanu par kandidātiem, kuriem ir lielākās izredzes sakaut ar Kremli saistītos politiķus. Pateicoties šai taktikai, valdošā partija "Vienotā Krievija" ir zaudējusi vairākas vietas nesenajās vietējās vēlēšanās.

Septembrī Krievijā gaidāmas parlamenta vēlēšanas.

Krievijā notiek mītiņi Navaļnija atbalstam

Krievijā policija trešdien aiztur cilvēkus opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalsta mītiņos vairākos desmitos valsts pilsētu.

gallery icon
42

Vēstījumā no cietuma Navaļnijs aicināja savus atbalstītājus lejupielādēt aplikāciju "Gudrā balsošana", kas ļauj lietotājiem lasīt saturu no viņa tagad nobloķētās galvenās mājaslapas.

"Kas par interesantu eksperimentu," sacīja Navaļnijs, runājot par "Roskomnadzor" lēmumu. "Piedalīsimies tajā un sadosim "Vienotai Krievijai", Kremlim un "Roskomnadzor" kārtīgu kāvienu."

"Kā saka, tu vari nospļauties uz cilvēkiem, bet ko tu darīsi, ja visi cilvēki uzspļaus tev?" sacīja Navaļnijs vēstījumā savos sociālo mediju kontos, kurus pārvalda viņa komanda.

Tuvs Navaļnija sabiedrotais Leonīds Volkovs šodien pavēstīja, ka "Roskomnadzor" mēģinājis arī nobloķēt Navaļnija, viņa kampaņas biroju un vairāku sabiedroto kanālus vietnē "YouTube".

"Roskomnadzor" un interneta gigants "Google", kas kontrolē "YouTube", neatbildēja uz ziņu aģentūras AFP lūgumiem pēc komentāriem.

"YouTube" ir kļuvis par vienu no redzamākajām platformām, ko Navaļnijs izmanto, lai publiskotu korupcijas izmeklēšanu rezultātus. "YouTube" izliktā filma par Krievijas prezidenta Vladimira Putina pili pie Melnās jūras kopš janvāra skatīta 118 miljonus reižu. Putins noliedz, ka pils piederētu viņam.

Jūnijā Maskavas tiesa atzina ar Navaļniju saistītās organizācijas par ekstrēmistiskām, tādējādi liedzot to biedriem kandidēt jebkādās vēlēšanās.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

2. februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pret Navaļniju, viņa līdzgaitniekiem un ar viņu saistītajām organizācijām regulāri tiek veikti reidi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās